Gyomorforgató illegális hulladéklerakót fedeztek fel Kondoroson

2021. január 26. 17:08 | Tóth Bianka

Ribárszki Péter, Kondoros polgármestere a napokban számolt be közösségi oldalán arról, hogy nagy mennyiségű, illegálisan lerakott hulladékot helyeztek el önkormányzati tulajdonú területen. Az eset nagy felháborodást váltott ki az internetes oldalon.

"A napokban felháborítóan és bosszúsan szereztem tudomást arról, hogy az önkormányzati tulajdonú külterületi, bérleti bekötőút mellett valaki nagy mennyiségű hulladékot rakott le illegálisan" - kezdte beszámolóját a település polgármestere. Ribárszki Péter hozzátette, hogy a városban szervezetten működik a házhoz menő hulladékszállítás, az évenkénti lomtalanítás, valamint november óta hulladékudvar szolgáltatás is elérhető bárki számára.

– Teljesen érthetetlen, hogy milyen gondolatok vezérlik az ilyen embert, aki nem törődve környezetünk tisztaságával, védelmével, csak úgy, nemes egyszerűséggel szemétlerakónak használja a külterületi utak mentét – fogalmazott.

Mivel országos szinten mind a kormányzat, mind valamennyi település, így velük együtt Kondoros is azért küzd, hogy megszűntesse az illegális szemetelést és felszámolja ezek lerakóhelyeit, a polgármester haladéktalanul jelentette az esetet a rendőrségen.

– Hála a gyors és hatékony rendőri intézkedésnek, meg is lett a szemetelő, akinek tettéért egy bűntető feljelentés lett a jutalma. Ez az eset azonban sajnos csak egy a sok közül, de szolgáljon ez tanulságul mindenkinek. Ezúton üzenjük, hogy az illegális hulladéklerakás nem marad következmények nélkül! - tette hozzá.

A városvezető azt is elmondta, hogy az illegális szemétlerakás elleni küzdelem évente milliós nagyságrendű költségvetést emészt fel, amit más célra is tudnának fordítani. Ribárszki Péter arra kéri a lakosságot, hogy aki hasonló esettel találkozik, tegyen bejelentést, mert az illegális hulladéklerakás felszámolását és ezzel együtt tiszta környezetünket csak közös erővel lehet elérni.

Figyelem! A nyugalom megzavarására alkalmas képek következnek!

 

Galéria

 

Itthon

FEL