Nagy István: Már több mint ezren nyertek támogatást a kisüzemi pályázaton

2021. május 7. 08:27 | behir

A gazdálkodók a forrásokat akár eszköz- és gépbeszerzésre, ültetvénytelepítésre vagy állatvásárlásra is költhetik.


– A Vidékfejlesztési Program pályázati felhívásai között különösen nagy sikert aratott a felhívás, amely az adottságaik és ambícióik alapján fejlődőképes kisméretű mezőgazdasági termelők jövedelemszerzését és gazdasági több lábon állását segíti. Több mint ezer érintett már megkapta a pénzügyi hozzájárulás első részleteként a 11.250 eurónak megfelelő 4 093 762 Ft forintösszeget. A támogató döntések folyamatosan születnek a következő hetekben is – adott tájékoztatást Nagy István agrárminiszter.

A pályázók a forrásokat akár eszköz- és gépbeszerzésre, ültetvénytelepítésre vagy állatvásárlásra is költhetik.

– A pályázatok második beadási köre is eredményesen zárult, hiszen több mint 2400 pályázó nyújtott be támogatási kérelmet gazdaságának fejlesztésére. A 15.000 eurónak megfelelő támogatást meghatározott üzemméretű őstermelők, mezőgazdasági termelőnek minősülő egyéni vállalkozók és szociális szövetkezetek igényelhetik, egy összegben öt évre. A pénzügyi segítség feltétele, hogy a gazdálkodó tartózkodási helye, vagy székhelye már a támogatási kérelem benyújtását megelőző 12 hónapban vidéki térségben legyen – ismertette a tárcavezető.

A kisüzemi pályázati felhívás júniusban folytatódik. Ekkor nyílik ismételten lehetőség a támogatási kérelmek benyújtására. A felhívás részletei a www.palyazat.gov.hu oldalon ismerhetők meg.

Forrás: kormany.hu

További programok »

Mezőgazdaság

Magyarország önellátóvá válhat tojásból

Az agrárfejlesztési támogatásoknak köszönhetően Magyarország önellátóvá válhat tojásból – mondta az Agrárminisztérium (AM) mezőgazdaságért és vidékfejlesztésért felelős államtitkára a tojásfogyasztást ösztönző idei kampány szerdai sajtótájékoztatóján Budapesten.
07:13
FEL