Több mint 41 milliárd forint értékben valósultak meg öntözésfejlesztő projektek

2024. június 21. 15:05 | behir.hu

A mezőgazdasági termelés biztonságának fenntartásában, a magas hozzáadott értékű növényi kultúrák termesztésében az öntözés fejlesztése meghatározó jelentőségűvé vált a megváltozott klimatikus viszonyok között. Az Agrárminisztérium több mint száz újabb gazdálkodói öntözésfejlesztési projekthez biztosít most forrást.

Nagy István agrárminiszter tájékoztatása szerint a Vidékfejlesztési Program öntözésfejlesztést támogató pályázati felhívásának keretében újabb 102 mezőgazdasági termelők által megvalósítani kívánt projekt került támogatásra több mint 41,4 milliárd forint értékben. A támogatás révén öntözési közösségek, mezőgazdasági vállalkozások fejlesztik többek között öntözési infrastruktúrájukat és a kapcsolódó műtárgyaikat, megújítják meglévő, korszerűtlen berendezéseiket vagy új öntözőberendezéseket állítanak be. A támogatói okiratokat a kedvezményezettek hamarosan kézhez vehetik.

A miniszter ismertette, hogy a felhívás keretében így már összesen 1181 öntözési projekt rendelkezik támogatói okirattal, valósult meg vagy áll megvalósítás alatt, 141,6 milliárd forint összegben.

Forrás: MTI

További programok »

Gazdaság

Jó szezonra számítanak a csemegekukorica termelők

Idén jó szezonra számítanak a termelők, bőven jut a feldolgozóiparba és a fogyasztók asztalára is a friss csemegekukoricából - derül ki a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara (NAK) és a Magyar Zöldség-Gyümölcs Szakmaközi Szervezet (FruitVeB) hétfőn kiadott körképéből.
13:34
FEL