Múzeumok éjszakája: Idén is programkavalkáddal készült a Munkácsy Mihály Múzeum

2021. június 26. 20:52 | Vincze Attila

Az idei évben is színes programokkal, látványos kiállításokkal, különleges élményekkel várta a nagyközönséget június utolsó szombatján a békéscsabai Munkácsy Mihály Múzeum.

A változatos programok délután 5 órától kezdődtek a Munkácsy Mihály Múzeumban. Már késő délután, kora este sokan eljöttek a kulturális intézménybe, ahová védettségi igazolvánnyal lehetett csak belépni. Ezúttal is számos érdekes élményben lehetett része azoknak, akik ellátogattak a Múzeumok éjszakájára.

Többek között volt bábszínházi előadás, családi játszóház régészeti kincskereséssel, bűvészműsor, jazz koncert, illetve tárlatvezetéseken is részt vehettek az érdeklődők az új állandó kiállításon. A programok tematikája ezúttal az élet nagy fordulópontjai köré szerveződőtt.

 

Sokan voltak kíváncsiak a múzeum új állandó kiállítására is. Fotó: Bucsai Ákos / behir.hu

 

– Sokat gondolkodtunk, hiszen egy város életében, az ország életében is vannak fordulópontok. Mi most úgy választottunk, hogy a család fordulópontjait emeltük ki: a születés, a gyermekkor, a házasságkötés, a nyugalom és a halál időszakát – fogalmazott Ando György, a Munkácsy Mihály Múzeum igazgatója.

A hajnali egy óráig tartó múzeumi éjszaka látványos épületvetítéssel, valamint interaktív tűzzsonglőr műsorral zárul. A részletes program itt érhető el.

Az egyik leglátványosabb elem a 22 óra után kezdődő épületvetítés lesz a múzeum udvarán, ahol az intézmény új tárlatáról és a Munkácsy-negyedről készült rövidfilmet mutatják be. A filmet a Munkácsy Mihály Múzeum megbízásából a Békéscsabai Médiacentrum készítette.

További programok »

FEL