Mutatjuk, milyen programok várják önöket az adventi hétvégén

2023. december 1. 16:11 | Mikóczy Erika

Idén december 3-án van advent első vasárnapja, ekkor gyújtjuk meg az első gyertyát az adventi koszorún. Az ünnepre hangolódást, a kikapcsolódást ezen a hétvégén is számos program segíti Békés vármegyében, összegyűjtöttünk önöknek néhányat.

Családi hétvégi foglalkozás lesz december 2-án, szombaton 14 és 17 óra között Békéscsabán, a Munkácsy Mihály Múzeumban, ahol természetes anyagokból, helyben mártott gyertyával szebbnél szebb asztaldíszeket lehet készíteni. A programról bővebben itt olvashatnak. 

Adventi kézműves foglalkozás lesz a Békés Megyei Könyvtárban december 2-án, 14 órától. Ennek a részleteit itt találják meg. 

Apáról fiúra: közös karácsonyi készülődésre várják az érdeklődőket december 2-án,14-17 óráig Békéscsabán, a Meseházban. A rendezvényről bővebben itt olvashatnak.

Adventi készülődés lesz a Jaminai Közösségi Házban is december 2-án, 15 órától. Ünnepi gondolatokkal, kézműves foglalkozással és szeretetvendégséggel várják az érdeklődőket. A program ide kattintva tekinthető meg.

A Tabán 30 ünnepi hét részeként december 2-án, 10 órától kiállítást nyitnak meg a Tégla Népművészeti Alkotóház és Közösségi Térben, 16 órától pedig táncházba várják az érdeklődőket.  A programot itt találják. 

Aurevoir, koncert lesz december 2-án 19:30-tól Békéscsabán, a Csabagyöngye Kulturális Központban. A részleteket ide kattintva tekinthetők meg. 

December 3-tól minden nap ingyenes programokkal várja az érdeklődőket a Csabai Advent a Szent István téren. Előadások, térzene, helyi ízek és termékek, otthonos hangulat a város karácsonyfája mellett. A részletes program itt tekinthető meg. 

A Csabai Advent részeként Békés Csabai Gyertyagyújtás lesz december 3-án 16 órától Békéscsabán, a Szent István téren. A részleteket itt találja.

Mikulás-váró nap lesz Békéscsabán, a Csaba Centerben december 3-án 10 órától. A részletekért kattintson ide. 

Adventi-karácsonyi programsorozat lesz a gyulai Almásy-kastélyban december 2-a és január 7-e között. A részletekről itt talál információkat. 

Advent első vasárnapján, december 3-án Békésen, a Gödörben találkozhatnak a város lakói és az oda látogatók, hogy együtt ünnepeljenek és hangolódjanak a karácsonyra. A programot itt tekinthetik meg. 

További programok »

Kultúra

Hivatalosan is elkezdődött a Munkácsy 180 emlékév Békéscsabán

Hivatalosan is elkezdődött a Munkácsy 180 emlékév Békéscsabán. A festőóriás 180. születésnapja alkalmából megkoszorúzták a művész mellszobrát a Munkácsy Mihály Múzeum kertjében, majd megnyílt az a kiállítás, amely Munkácsy Honfoglalás című festményének két vázlatát mutatja be. Ezzel egy időben a 2024-es év Munkácsy torta pályázat díjazottját is elismerték a nagyközönség előtt.
19:21
FEL