Munkácsy: nemcsak szép, ehető is

Békés megyei cukrászok készíthetik el az idei Munkácsy tortát.

A Békés megyei cukrászok ebben az esztendőben is megálmodhatják a Munkácsy tortát. A megmérettetést 2014-ben, Munkácsy Mihály születésének 170. évfordulója tiszteletére hirdették meg először.

 

Nemcsak szépnek, Munkácsy Mihály festészetével összhangban lévő színvilágúnak, hanem ízletesnek is kell lennie a leendő Munkácsy tortának, amely a békéscsabaiak és a Békés megyeiek kedvelt édessége lehet a jövőben. A pályázaton szempont az elegáns megjelenés, de figyelembe veszik azt is, hogy változatos technikákkal készüljön az édesség.

A pályázat nevezési módja és határideje: július 24. A pályázó a nevét, elérhetőségét és a torta fantázianevét tartalmazó nevezéseket az i.suto@bmmi.hu e-mail címre küldheti el. A zsűrizésre egy 30 szeletes friss tortát kell készítenie a nevezőzőnek. A szervezők számla ellenében megtérítik az elkészített torta alapanyagköltségeit. 

Díjak: emlékplakett és oklevél. Kizárólag a nyertes készítheti és értékesítheti 2016-ban a pályázaton nyertes tortát maximum bruttó 500 Ft/ szelet áron.

A győztes tortát augusztus 20-án kóstolhatja meg a nagyközönség.

Megosztás:

Címke: