Multifunkcionális sportpályát alakítanak ki a szlovák iskola és óvoda udvarán

2020. április 17. 15:21 | Szilágyi Viktória

Megújul a Békéscsabai Szlovák Gimnázium, Általános Iskola, Óvoda és Kollégium udvara. Az intézmény területén egy multifunkcionális sportpályát alakítanak ki a gyereknek a Miniszterelnökség és a város támogatásának köszönhetően.

Az Országos Szlovák Önkormányzat 58 millió forintos támogatást nyert el a Miniszterelnökségtől a békéscsabai szlovák iskola udvarának felújítására. Kengyelné Matejdesz Mária, az Országos Szlovák Önkormányzat oktatási szakreferense elmondta: a kivitelező a sportpálya kiépítése mellett elbontja a használaton kívüli melléképületeket is.

− Tekintettel arra, hogy az egész ingatlan az Országos Szlovák Önkormányzat vagyonkezelésében van, de a békéscsabai önkormányzat tulajdona, a tulajdonostól hozzájárulást kellett kérnünk a munkálatok elvégzéséhez. Ezt meg is kaptuk, amiért nagyon hálásak vagyunk − fogalmazott a szakreferens. Hozzátette: a kétéves projekt befejezési határideje 2021. december 31., jelenleg a pálya műszaki tervezése zajlik.

Szarvas Péter, Békéscsaba polgármestere elmondta, hogy az intézménnyel jó kapcsolatot ápol a városvezetés. 

− Azzal a kéréssel fordultak hozzánk az intézmény vezetői, hogy saját erővel is járuljunk hozzá a külterületen megépülő 6x12 méteres műfüves sportpálya kialakításához. Az önkormányzat úgy döntött, hogy másfél millió forintot biztosít erre a célra – tájékoztatott a városvezető.

A polgármester kiemelte: nagyon hasznosnak tartja a kezdeményezést, amelyet örömmel támogattak, hiszen a gyerekek minden évszakban használhatják majd ezt a pályát és a friss levegőn sportolhatnak.

További programok »

Itthon

Kisebbek és drágábbak lesznek idén a karácsonyfák

Az advent elérkeztével egyre többen indulunk el a szokásos beszerző körútra, hogy hazacipeljük a legjobb vételnek ígérkező karácsonyfát. De vajon mennyit kell fizetnünk érte az idén? Melyik a magyarok kedvenc fajtája, melyik típus milyen előnyökkel és hátrányokkal bír? És miért lesznek idén kisebbek a karácsonyfák? Szakértő segített a válaszadásban a sokszinuvidek.hu-n.
2022. november 26. 17:41
FEL