Mucsi Balázs cége számítógépet ad a hátrányos helyzetű tótkomlósi diákoknak

2020. március 21. 18:44 | behir

Mucsi Balázs a közösségi oldalán kérte azt mindenkitől, hogy a koronavírus terjedése miatt maradjon otthon és csak a legszükségesebb esetben hagyja el a lakását, például a munkahelye, a bevásárlás vagy a gyógyszerek beszerzése miatt. Azt is bejelentette, hogy a cége segítséget nyújt a hátrányos helyzetű diákoknak, amely egy példa arra, hogy mindenki segítsen az időseknek és a betegeknek, akikre rendkívül veszélyes a vírus.

Mucsi Balázst a legtöbben a Békéscsabai Szakképzési Centrum igazgatójaként ismerik, de magánvállalkozása is van, amely internettel és a kábeltelevízióval foglalkozik. A Vertigo-Net Internet tulajdonosa és munkatársai úgy gondolták, hogy megkeresik a tótkomlósi iskolák hátrányos helyzetű diákjait, akiknek segítséget nyújtanak. A tanulóknak a digitális oktatás bevezetése miatt szüksége van számítógépre és internetre, de ezek nem minden család otthonában találhatóak meg. A cég számítógépet adományoz a szegényebb családoknak és az internetet, valamint a kábeltévét is segítenek bekötni, utóbbit azért, hogy a gyerekek a tanulás után is otthon maradjanak, hiszen a vírus miatt veszélyes közösségben tartózkodniuk.

 

Mucsi Balázst a legtöbben igazgatóként ismerik – (Fotó: behir.hu)

 

– Nem szokásunk a jótékonyságainkat nagy dobra verni, de most ez lehet egy jó példa arra, hogy mindenki segítsen, aki csak tud. Nem nagy dolgokra kell gondolni. Hanem például arra, hogy ha elmegyek egy kiló krumplit venni, akkor miért ne vehetnék egy húsz dekával többet a szomszéd néninek, ha ő azt igényli? Az is tud segíteni, akinek ez anyagilag megterhelő, úgy tudunk segíteni egymásnak, ha otthon maradunk. Ez a legegyszerűbb, arra kérek most mindenkit, hogy segítsen a kis közösségében – fogalmazott Mucsi Balázs.

A tulajdonos felhívására már többen is válaszoltak és biztosították a támogatásukat. Herczeg Sándor további számítógépeket ajánlott fel. Kocsányi Csaba pedig több ezer gumikesztyűt és rengeteg papírtörlőt ajánlott fel.

 

Kocsányi Csaba gumikesztyűket és papírtörlőket ajánlott fel – (Fotó: Facebook)

 

– Volt, aki ugyan anyagilag nem teheti meg, hogy materiális felajánlást tegyen, de azt mondta, hogy ha kell, tíz idősek lakta ház előtt lenyírja a füvet. Azt hiszem, hogy ezt szerettem volna elérni. Mozduljanak meg a közösségek és a jóakaratú, tenni akaró csoportok! Remek helyen élünk, remek emberekkel, bízom benne, hogy tovább tudjuk folytatni – tette hozzá Mucsi Balázs a pozitív reakciók után.

 

További programok »

FEL