Mr. Álomsorsolás nekünk szurkol

Bocsánatot kért, hogy lebecsülte a magyar csapatot.

Egy nappal az labdarúgó-Európa-bajnokság nyitánya előtt a két norvég műsorvezető, Bernt „Mr. Álomsorsolás” Hulsker és műsorvezető társa, Jamel Rake ellátogatott Magyarország oslói nagykövetségére, hogy bocsánatot kérjenek azért, mert műsorukban „álomsorsolást” kiáltottak a pótselejtezők sorsolásának élő közvetítésekor.

Június 9-én Sikó Anna Mária, Magyarország norvégiai nagykövete fogadta őket és „hivatalos” bocsánatkérésüket. A magyar sajtóban és közösségi oldalakon nevetség tárgyává tett Hulsker elmondta, hogy bár nagyon bíztak Norvégia továbbjutásában, reakciója nem a magyar futball vagy a magyar szurkolók ellen irányult. Minden érintettől bocsánatot kér és az Eb Magyarországnak szurkol majd.

A megérkezés után Sikó Anna Mária, Magyarország oslói nagykövete fogadta őket a nagykövetség szalonjában.

Itt a bemutatkozások után következő hangzott el (angol és magyar nyelven):

„Csak azért vagyunk itt, hogy bocsánatot kérjünk – bocsánat (magyarul) – most tízezerszer könnyebb lett nekünk!”.

Mr. Álomsorsolás ezután angolul folytatja:

„Azt hittem, hogy ez egy jó sorsolás nekünk, de ez nem tiszteletlenség volt a részemről a magyar futballal szemben, a magyar emberekkel szemben, sem a magyar nagykövetséggel, amely itt a Frogner negyedben, Oslo legszebb részén van. Nagyon-nagyon sajnálom, és a legjobbakat kívánom Önöknek az Európa-bajnokságon.”

Sikó Anna Mária nagykövet a következő kérést fogalmazza meg:

„Arra kérném megbocsátásként, hogy teljesítsen egy feladatot! Most, amikor Magyarország egy bizonyos értelemben Norvégiát is képviseli az Európa-bajnokságon, kérem Önt és a nézőiket, hogy szurkoljanak Magyarországnak.”

Hulsker megígéri, hogy holnap a stúdióban az élő adásban meg fogja ezt tenni. Ezt követően Mr. Álomsorsolás üzenetként elmondja a magyar szurkolóknak:

„Szeretnék még valamit mondani a magyar embereknek. Én Mr. Álomsorsolás vagyok, aki most Önökhöz beszél. Azt szeretném mondani, hogy nagyon sajnálom, amiért olyan lelkes és talán túlságosan is boldog voltam. De ez nem a magyar emberekkel szembeni tiszteletlenség volt! Különösen nem a magyar nemzeti csapattal szemben! Csak boldog voltam a jó sorsolás miatt és azt hiszem, hogy Önök is azok voltak. Ismétlem: nagyon sajnálom, nagyon sajnálom. Remélem, hogy minél tovább jutnak az Európa-bajnokságon Franciaországban. A szívem Önökkel van, Jamel Rake szíve is Önökkel van. És a norvég emberek is Önökkel vannak. Utolsó szavam: Hajrá magyarok, Hajrá magyarok!”

A VG TV műsorvezetői  június 10-én az Eb nyitómérkőzése előtt, 20 órakor kezdődő élő műsorukban újra elmondták bocsánatkérésüket és bemutatták azt a magyar zászlót, amelyet Sikó Anna Mária nagykövettől kaptak.

Forrás: nb1.hu

Megosztás:

Címke: , , ,