Motorral is biztonságban

2022. június 7. 07:24 | behir.hu

A rendőrség munkatársai arra kérik a motorosokat, hogy fogadják meg az egyenruhások hasznos tanácsait.

Az elmúlt hetekben, a kedvező, szép időjárási körülményeknek köszönhetően egyre több motorkerékpáros jelenik meg az utakon, amellyel megnövekedhet a baleseti helyzetek kialakulásának lehetősége. Országosan több esetben történt súlyos kimenetelű  és halállal végződő közlekedési baleset, amelyekben a motort vezetők voltak a részesek.

A motorosoknál a  baleseti kockázat átlag feletti, ők a közúti közlekedés védtelen közlekedői közé tartoznak. Fontos a balesetek megelőzése érdekében, hogy a motorosok fokozott óvatossággal közlekedjenek!

Néhány tanács a rendőröktől, amit érdemes mefogadni:

  • A közúti közlekedési szabályok és a sebességhatárok betartásával, fokozott figyelemmel menjenek bele az előzésbe, kanyarodásba, kikerülésbe!
  • Mindenkor az út-, időjárási-, és látási viszonyoknak megfelelően, fokozott figyelemmel közlekedjenek!
  • Kizárólag kifogástalan műszaki állapotú, és biztonság technikailag is megfelelő motorkerékpárral vegyenek részt a forgalomban!
  • Viseljenek bukósisakot és megfelelő védőfelszereléseket, amelyek nagymértékben csökkentik a sérülés a kockázatát!
  • Ne megszokásból, rutinból vezessenek!

A legtöbbet mi magunk tehetünk azzal, hogy a szabályokat betartva, egymásra odafigyelve, toleranciát mutatva veszünk részt a közlekedésben, annak érdekében, hogy mindenki hazaérjen!

 

Forrás: police.hu

 

További programok »

Itthon

Átadták a sportcsarnokot Mezőhegyesen

A mezőhegyesi fejlesztések azt a célt szolgálják, hogy az itt élők ne érezzék magukat harmadrendű polgárnak a fejlettebb régiókban élőkhöz képest - mondta Lázár János szombaton Mezőhegyesen, ahol Orbán Viktor miniszterelnökkel közösen átadták az új sportcsarnokot.
09:29
FEL