Motorosok nemcsak motorosokért – újra streetfighter nap Mezőberényben

2023. október 1. 18:11 | Kovács Dávid

A hagyományoknak megfelelően idén is motoroktól volt hangos a mezőberényi Liget tér szeptember utolsó szombatján. A kilátogatók stuntriderek, azaz akrobatikus motorosok bemutatóit láthatták, valamint különböző kiegészítő programokba kapcsolódhattak be.

A kezdeményezés 19 évvel ezelőtt indult útjára, akkor az volt a cél, hogy fiatal motorosok kapjanak lehetőséget a bemutatkozásra és a gyakorlásra – idézte fel a kezdeteket Motorosok Baráti Köre Mezőberény elnöke.

– A szórakoztatás a fő cél, nincs zsűri, itt a közönség tapssal értékeli a bemutatókat. Nem kell a versenyzőknek stresszelni, mint egy éles versenyen, hanem bátran bemutathatják a produkcióikat, igazából ez egy nagy buli. A hagyományokra törekszünk, nagy összefogás kell ahhoz, hogy létrejöhessen a program. Ugyan ezen a napon egy kicsit hangosak vagyunk, de Motorosok nemcsak a motorosokért jelmondattal véradást szervezünk, ezzel is szeretnénk segítséget nyújtani azoknak, akiknek tudunk – fogalmazott Szikora András.

Az eseményre nemcsak az ország számos pontjáról, hanem a határokon túlról is érkeztek motorosok. Az érdeklődők épített és drag motorok, valamint elektromos robogók kiállítását is láthatták.

– Ez egy olyan nap, amikor sokan érkeznek Mezőberénybe az ország számos pontjáról, ez pedig jóhírét viszi a városnak. A szervezők célja, hogy jövőre is megtartsák a fesztivált és a fiatalok körében is népszerűsítsék a motorozást – emelte ki Siklósi István, Mezőberény polgármestere.

Az esti program a köröstarcsai kikötőben folytatódott, ahol a Crockodeal adott koncertet, majd Dj Oli tartott retro bulit.

 

Galéria

 

További programok »

FEL