Mortimer nyomra vezetett

2016. február 17. 08:01 | Fekete Kata

Két házat pakolt ki egy 33 éves mezőberényi nő és 15 éves fiú. Mortimer, a nyomkövető kutya azonban szagot fogott és a gyanúsítottak lakhelyéig vezette a nyomozókat Békésen és Mezőberényben.

A rendelkezésre álló adatok szerint V. Szilvia február 15-én 5 órakor bemászott egy békési ház kerítésen és a kapuban lévő kulccsal kinyitotta az épület bejárati ajtaját. Bent elkezdte átkutatni a helyiségeket és készpénzt, valamint egy mobiltelefont vett magához, de a ház tulajdonosa felébredt és megzavarta. A férfi a sötétben úgy látta, hogy egy környékükön lakó nő lopta meg, aki miközben menekült, elhagyta a mobiltelefont. 

Nem sokkal később, 14 órakor a Mezőberényi Rendőrőrs nyomozói arról kaptak bejelentést, hogy valaki egy lakatlan ház udvarán pakol és a kerítésen keresztül különböző tárgyakat dobál az utcára. A nyomozók perceken belül megérkeztek a házhoz és a járdára dobott táskában kávéfőzőt, festékszórót és egy spotlámpa szettet találtak. Közben megérkezett a házhoz a tulajdonos is és a rendőrökkel együtt látta, hogy a gyanúsított a  fészerből próbálta ellopni a dolgokat. Az utcán azonban észrevették, ezért az összepakolt tárgyakat otthagyta és ház hátsó kertjén keresztül elszaladt. A rendőrök a helyszíni szemlével és az adatgyűjtéssel egy időben a békési, valamint a mezőberényi háztól is nyomkövető kutyát indítottak. Mortimer mindkét helyszínről a gyanúsítottak lakásáig vezette a vele együtt dolgozó rendőrt. A 33 éves nő és a fiatalkorú fiú elismerték a bűncselekmények elkövetését. A nyomozók mindkettőjüket lopás vétség elkövetésének megalapozott gyanúja miatt gyanúsítottként hallgatták ki.

Forrás: Police.hu

FEL