Molnár Levente lett az Előre új kapusedzője – a Puskástól érkezett

2020. július 1. 07:14 | Hidvégi Dávid

Mint ismert, Hanyecz János visszavonult a felnőtt csapattól, így a Békéscsaba 1912 Előrének új kapusedző után kellett néznie. Az új szakember a Puskás Akadémia második csapatától érkezett és egyáltalán nem ismeretlen számára a csabai közeg.

Hanyecz János nem csak edzőként, hanem játékosként is segítette a Békéscsabát még a 80-as évek elején, amikor rendszerint tíz-tizenötezer néző látogatott ki a Kórház utcába. A klub legendája idén nyáron úgy döntött, hogy visszavonul a profi labdarúgástól és a jövőben a fiatalokat segíti majd az Előre utánpótlásában.

Uram Jánost szépen kineveltük, szerintem egy nagyon tehetséges kapus, aki sokra viheti, ha szorgalmas lesz. Az utánpótlásban is sok kis tehetséges kapusunk van. Egyetlen egy problémát látok, azt, ha valaki már egy kicsit is tehetségesebb, akkor a legtöbb esetben korán elkerül Békéscsabáról és máshol folytatja. Ezt nem tudom, hogyan lehetne megállítani – fogalmazott a kapusedző, aki szerint a sok tehetség még azelőtt távozik, hogy felkerülne a felnőtt együtteshez.

A csapat jelenlegi vezetőedzője is megköszönte Jani bácsi munkáját, kiemelve, hogy nem csak neki, hanem az elődjeinek is sokat segített.

– Kalapot kell emelnem, hiszen ő egy olyan klub ikon, aki nagyon sokat segített az előző évtizedben. Nagyon sok kapussal dolgozott együtt – hangsúlyozta Schindler Szabolcs.

 

 

A csapat új kapusedzője a Puskás Akadémiától érkezik, de korábban egy évig már dolgozott a békéscsabai utánpótlásban. Játékosként 1994 és 2010 között szerepelt profi szinten, megfordult az NB III-ban, az NB II-ben és az NB I-ben, az első osztályban összesen 127 mérkőzésig jutott. Pályára lépett a Kecskemét, a Vasas, a Győri ETO, a Budapest Honvéd, a Sopron, az Integrál-DAC és a Gyirmót FC csapatában. Az 1994/1995-ös szezonban a Kecskeméttel bajnoki aranyat szerzett az NB III dél-alföldi csoportjában. A 2003-2004-es szezonban a Budapest Honvéd színeiben NB I/B-t nyert, majd az idény végén Magyar Kupa döntőt játszott a Ferencváros ellen.

A szakember a kérdésünkre elmondta, hogy már a pályafutása végén elkezdett edzősködni a Gyirmótnál, ahol az utánpótlás játékosokat pallérozta. Molnár Levente hozzátette: karrierje végén jött egy külföldi edzői lehetőség, amit elvállalt. Békéscsabán a 2017/2018-as szezonban vállalt munkát az utánpótlás csapatnál, majd a Puskás Akadémia második, vagyis NB III-as csapatához került. Onnan tért vissza a Viharsarokba. Hangsúlyozta, hogy a modern futball híve, így módszerei a mai kor követelményeinek felnek meg, hiszen az ő játékos pályafutása idején még más módszerekkel edzettek a hálóőrök és más volt a követelmény is velük szemben.

– Megtiszteltetés számomra, hogy egy ilyen nagy múltú klubban dolgozhatok. Mindenki tudja, hogy a Békéscsabának sokkal fényesebb a múltja annál, mint ahol jelenleg áll. Azért jöttem, hogy segítsem a kapusokat. Uram János még nagyon fiatal, egy nagyon nagy tehetség, akinek van még miben fejlődnie ahhoz, hogy elérje a maximumát. Ehhez mi szakemberek is kellünk, de első sorban az ő motivációja kell ahhoz, hogy kihozza magából a maximumot. Ribánszki László pedig rutinos, nagyon sok nehéz meccset megélt már, így rá mindig lehet számítani, de vezetőedző dönti majd el, hogy kit állít a csapatba – emelte ki Molnár Levente.

A Molnár Leventével készített hosszabb interjúnkat a visszatérő Hosszabbítás című magazinműsorunk július 31-ei adásában láthatják a 7.Tv-n.

További programok »

FEL