Mol: Mégsem zárnak be benzinkutakat Békés megyében sem

2020. május 21. 09:14 | behir

A korábbi tervekkel ellentétben nem lesznek átmeneti kútbezásárások a Mol magyarországi hálózatában, mind a 468 töltőállomásuk zavartalanul üzemel –közölte a Mol szerdán az MTI-vel. A határozat május 25-től lett volna érvényben.

Mint arról korábban beszámoltunk, a Mol 28 töltőállomás átmeneti bezárására készült, amely érintette volna a mezőkovácsházi, Vásárhelyi Sándor utcán található és a békéscsabai, Corvin utcai kutakat is. Az MTI-vel szerda este közölt friss közleményében a cég azt írja, hogy a koronavírus-járvány enyhülésével fokozatosan csökkennek országszerte és a régióban is a korlátozó intézkedések, amely a Mol-csoport kiskereskedelmi forgalmán, az értékesítéseken is meglátszik.

– Míg korábban csoportszinten 30-40 százalékkal csökkent az üzemanyag-értékesítés az előző év hasonló időszakához képest, addig az utóbbi időben jelentős javulást látunk – hangsúlyozták.

A tájékoztatás szerint a vállalatcsoport mintegy 2000 töltőállomása tart nyitva a régióban. Csehországban 29, Szerbiában 26, Szlovákiában-Szlovéniában 1-1 töltőállomásukat nyitják meg újra. Boszniában 33 töltőállomáson térnek vissza a normál működéshez a korábbi csökkentett nyitva tartásról – áll a közleményben.

Orosz András, a Mol Magyarország kiskereskedelmi vezetője kiemelte: számukra kulcsfontosságú, hogy fogyasztóiknak biztosítsák töltőállomásaik elérhetőségét. Hozzátette: a munkatársak és vásárlók egészségére és biztonságára továbbra is a kiemelt figyelmet szentelnek, éppen ezért a korábban bevezetett óvintézkedéseik a jövőben is érvényben maradnak, ezzel is megelőzve a járvány terjedésé.

További programok »

FEL