Két Békés megyei van az ideiglenesen bezáró MOL-kutak között

2020. május 18. 11:05 | behir

Ezen a két helyen május 25 után ideiglenesen nem lehet tankolni.

A mezőkovácsházi, Vásárhelyi Sándor utcán található és a békéscsabai,  Corvin utcai töltőállomás is szerepel azon a 23 tételt felsoroló listán, amely a május 25-től bezáró töltőállomásokat összegzi. 

A koronavírus-járvány nem energiaválságot, hanem világválságot hozott, melynek hatásait az energiaipar érezheti meg leginkább – mondta korábban Hernádi Zsolt, a Mol-csoport elnök-vezérigazgatója a társaság április végi, rendhagyó közgyűlését követő online sajtóbeszélgetésen – erről a Világgazdaság írt. 

A vállalatcsoport olajtermékei iránt mintegy negyven százalékkal esett vissza a kereslet áprilisban, a csökkenés főleg a benzinnél jelentős, a dízel értékesítése ugyanakkor kevésbé érintett. Az olajcég a múlt hónap elejéig teljes kapacitáson működtette benzinkút-hálózatát, azóta viszont a forgalomhoz igazodva átálltak egy rugalmasabb működésre. 

Az index.hu korábban arról írt, hogy a vállalat a hónap végétől várhatóan 28 benzinkút müködését függeszti fel, ám a mostani listán ezzel szemben kevesebb benzinkút szerepel. Erre került fel a két Békés megyei telephely.

FEL