Modern városok – Hegedűs Zoltán: az egész térségnek fontos a 47-es út bővítése

Az egész térség gazdasági fejlődése szempontjából fontos a 47-es főút négysávosra bővítése – jelentette ki Hegedűs Zoltán (Fidesz-KDNP), Hódmezővásárhely alpolgármestere hétfőn az alföldi városban.

A 47-es főút négysávosra bővítése – amely a tervek szerint 2022-re valósul meg – valamennyi érintett település, így Debrecen, Békéscsaba és Hódmezővásárhely számára komoly gazdasági lehetőséget teremt – mondta a politikus a Modern városok programról több polgármesterrel folytatott egyeztetését követően.

Szita Károly (Fidesz-KDNP), Kaposvár polgármestere, a Megyei Jogú Városok Szövetségének elnöke hangsúlyozta, a tervezett fejlesztések csak békességben, biztonságban vihetők végig. Ez a biztonság veszélyben van, ezért fogtak össze Magyarország polgármesterei, támogatva a kormányt.

Szarvas Péter (független), Békéscsaba polgármestere közölte, a Modern városok program keretében a városban megvalósuló fejlesztések jó néhány eleme segíti Hódmezővásárhely gazdaságát is. A politikus ezek között említette a Békéscsaba-Szabadka vasútvonal felújítását és villamosítását, az áruszállítást egyszerűbbé és olcsóbbá tevő vasúti konténerterminál kialakítását, valamint a repülőtér korszerűsítését.

Papp László (Fidesz-KDNP), Debrecen polgármestere emlékeztetett, az Európai Unió fejlesztési terveiben a határ román oldalán futó útfejlesztés szerepelt, ezért versenyképességi szempontból a kormány rendkívül fontos stratégiai döntést hozott a 47-es út bővítéséről.

 

Forrás: MTI

Megosztás:

Címke: , , , , , ,