Mocsárjárás a Nagy-Zsombékon

2016. május 13. 11:48 | Fekete Kata

Az Alföld élővilága rendkívül gazdag, ezt szeretnék megmutatni mindazoknak, akik elmennek szombaton a Körös-Maros Nemzeti Park Igazgatósága által szervezett Montág-pusztai túrára. Az érdeklődőket szombat reggel 7 órakor a Montág-pusztai kilátónál várják. Innen indulnak majd az érdeklődők a térség legnagyobb összefüggő szikes mocsárkomplexumának, a Nagy-Zsombék felfedezésére.

– Mivel nedves, vizes területeken járunk, ezért célszerű gumicsizmával felszerelkezve jönni. Az ötórásra tervezett túra során nem teszünk meg túl nagy távolságot, terveink szerint mintegy 6-8 kilométert – mondta Kovácsné Oncsik Mária ökoturisztikai ügyintéző. - A túra igazán izgalmasnak ígérkezik, mivel a máskor nem látogatható területen nagyon gazdag növény- és állatvilággal ismerkedhetünk meg. A zsombékosoktól a vakszikekig, a löszgyeptől a mocsárrétig mindent láthatunk. Kócsagok, récék, cankók, gólyatöcsök és megannyi más faj élőhelyén járunk majd.

Bővebb információt Balogh Gábortól kérhetnek a +36 30 546 6990-os telefonszámon. A program részvételi díja fejenként 480 forint.

 

FEL