Mobilt talált a földön, de nem kereste meg a gazdáját, inkább zsebre tette

2019. május 6. 15:43 | behir

Mobiltelefont talált egy férfi Békéscsabán, a piac közelében. A készüléket magához vette és ahelyett, hogy megkereste volna a tulajdonosát, már másnap eladta. A rendőrség az ügy vizsgálatát befejezte.

Éjszakai szórakozásból tartott hazafelé egy férfi 2018. november 10-én hajnalban, amikor a nadrágja zsebében tartott mobiltelefonját elveszítette. A készülék hiányát csak másnap reggel vette észre, ekkor jelezte az esetet a rendőrségen – írja a police.hu. A nyomozás során kiderült, hogy a telefont a békéscsabai piac közelében megtalálta egy 21 éves férfi, aki hazavitte, majd másnap eladta az édesanyjának. Meg sem próbálta megkeresni a tulajdonost, vagy leadni a mobilt a rendőrségen. M. Albert kihallgatásán elmondta, eszébe sem jutott, hogy baja lehet ebből, nem tudta, hogy a talált készüléket nem tarthatja meg.

A Békéscsabai Rendőrkapitányság a kevermesi férfi ellen jogtalan elsajátítás vétség elkövetésének megalapozott gyanúja miatt indított büntetőeljárást. A rendőrség a nyomozás vizsgálati szakaszában a szükséges eljárási cselekményeket elvégezte és az ügy iratait május 3-án átadta az ügyészségnek.

További programok »

FEL