Mítosz és valóság – Megnyílt Karnics Tibor kiállítása

2019. október 18. 15:19 | Hidvégi Dávid

A Mítosz és valóság – Ünnepek és hétköznapok Thaiföldön című fotókiállításából megtudhatjuk, milyenek a délkelet-ázsiai ország mindennapjai.

A kiállítást a békéscsabai Munkácsy Mihály Múzeum Tégla termében nyitották meg csütörtök délután. A bemutatón tiszteletét tette a Thaiföldi Királyság Nagykövetségének miniszteri tanácsadója is. Pilanya Nyomthal köszönetet mondott Karnics Tibornak, amiért elkészítette a fényképeket és nyilvánosság elé tárta azokat.

– Tibor igaz barátja Thaiföldnek. Az első fotókiállítást 1997-ben rendezték, ahol egészen különleges válogatást mutatott be az országról. Olyan képeket mutatott meg, amelyeket előtte soha senki sem készített – mondta a miniszteri tanácsadó.

 

Galéria

 

Karnics Tibor hét évig élt Thaiföldön, ahol elsősorban a buddhista vallást és a thai kultúrát kutatta. A fotóművész kiemelte: már nem akart több kiállítást, de Ando György, a Munkácsy Mihály Múzeum igazgatója és Gyarmati Gabriella művészettörténész meggyőzte őt annak újbóli megmutatásáról.

– Elég nehéz Thaiföldön tartózkodni, így éveken át éltem úgy, hogy itthon dolgoztam és utaztam ki folytatatni azt a kutatómunkát, amelyet elkezdtem – fogalmazott Karnics Tibor.

A tárlat középpontjában a rituális tetoválások állnak, amelyek rendszere egy ősi mágiára épül. A kiállítás január 5-ig látogatható a Munkácsy múzeum Tégla termében.

Kultúra

Online premierjére készül a Jókai Színház

Többszörösen is különleges bemutató lesz május 28-án 19 órakor: Anthony Shaffer Detektívjátszmájának tv-változatát láthatja a közönség a Jókai Színház weboldalán. A világhírű krimi tavaly októberben nagy sikert aratott Békéscsabán, és most elkészült a televíziójáték Katkó Ferenccel és Tege Antallal a főszerepben.
2020. május 26. 17:25
FEL