Mintegy tizenegyezren érkeztek vasárnap Ukrajnából

2022. május 30. 12:18 | behir

Magyarországra vasárnap az ukrán-magyar határszakaszon több mint 5200 ember lépett be, míg a román-magyar határszakaszon belépők közül megközelítőleg 5700-an nyilatkoztak úgy, hogy Ukrajnából érkeztek - közölte az Országos Rendőr-főkapitányság.

A beléptetettek közül a rendőrség 391 embernek állított ki ideiglenes tartózkodásra jogosító igazolást, amely 30 napig érvényes. Nekik fel kell keresniük az Országos Idegenrendészeti Főigazgatóság tartózkodási helyük szerint illetékes hivatalát a végleges okmányok beszerzéséért. Az ukrajnai háború elől 671 ember, köztük 320 gyermek érkezett Budapestre vonattal - tudatták a police.hu oldalon.

A Budapesti Rendőr-főkapitányság (BRFK) azt közölte, hogy a BRFK a Készenléti Rendőrséggel és rendőrjárőrképzésben résztvevőkkel segíti az Ukrajnából vonattal érkező menekülteket. A feladatokban támogatást nyújt a Budapesti Polgárőr Szövetség is.

Folyamatosan tartják a kapcsolatot a Katasztrófavédelmi Főigazgatóság, az Országos Idegenrendészeti Főigazgatóság, a Magyar Államvasutak Zrt., a Budapesti Közlekedési Központ, a Fővárosi Önkormányzati Rendészeti Igazgatóság, Budapest Főváros Kormányhivatala, valamint a segélyszervezetek munkatársaival.

 

Forrás: MTI

További programok »

FEL