Mintegy tizenegyezren érkeztek vasárnap Ukrajnából

2022. május 30. 12:18 | behir.hu

Magyarországra vasárnap az ukrán-magyar határszakaszon több mint 5200 ember lépett be, míg a román-magyar határszakaszon belépők közül megközelítőleg 5700-an nyilatkoztak úgy, hogy Ukrajnából érkeztek - közölte az Országos Rendőr-főkapitányság.

A beléptetettek közül a rendőrség 391 embernek állított ki ideiglenes tartózkodásra jogosító igazolást, amely 30 napig érvényes. Nekik fel kell keresniük az Országos Idegenrendészeti Főigazgatóság tartózkodási helyük szerint illetékes hivatalát a végleges okmányok beszerzéséért. Az ukrajnai háború elől 671 ember, köztük 320 gyermek érkezett Budapestre vonattal - tudatták a police.hu oldalon.

A Budapesti Rendőr-főkapitányság (BRFK) azt közölte, hogy a BRFK a Készenléti Rendőrséggel és rendőrjárőrképzésben résztvevőkkel segíti az Ukrajnából vonattal érkező menekülteket. A feladatokban támogatást nyújt a Budapesti Polgárőr Szövetség is.

Folyamatosan tartják a kapcsolatot a Katasztrófavédelmi Főigazgatóság, az Országos Idegenrendészeti Főigazgatóság, a Magyar Államvasutak Zrt., a Budapesti Közlekedési Központ, a Fővárosi Önkormányzati Rendészeti Igazgatóság, Budapest Főváros Kormányhivatala, valamint a segélyszervezetek munkatársaival.

 

Forrás: MTI

További programok »

Kék hírek

Biztonsági őrök loptak egy népművészeti fesztiválról, vádat emelnek ellenük

Társtettesként kisebb értékre elkövetett lopás 2 rendbeli vétsége miatt emelt vádat a Gyulai Járási Ügyészség és vádiratában pénzbüntetés kiszabására tett indítványt egy 68 éves, büntetlen előéletű tótkomlósi illetőségű, de gyulai tartózkodási helyű és egy 33 éves, büntetlen előéletű gyulai férfi ellen, akik biztonsági őrként megdézsmálták a rájuk bízott értékeket.
07:48
FEL