Miniszteri látogatás az alföldi határon

Dr. Simicskó István honvédelmi miniszter, dr. Benkő Tibor vezérezredes, a Honvéd Vezérkar főnökének társaságában kereste fel az Alföldi Ideiglenes Alkalmi Kötelékben szolgáló katonákat.

A kétnapos határlátogatás első napján a honvédelmi tárcavezető az MH 5. Bocskai István Lövészdandár hódmezővásárhelyi laktanyájából elindulva felkereste az Algyőn és Mélykúton, valamint a kelebiai és bácsalmási határvédelmi bázisokon elszállásolt katonákat. Az állománygyűlések alkalmával – ahol jelen voltak az adott települések polgármesterei is – dr. Simicskó István hangsúlyozta, hogy Magyarorság jelenleg a világ egyik legbiztonságosabb országa, amit hazánk lakossága a katonák áldozatos munkájának köszönhetnek.

 

Magyarország honvédelmi minisztere kiemelte, hogy határainak védelme a Magyar Honvédség legfontosabb feladata, amelyet honvédjeink áldozatkészen és lelkiismeretesen látnak el. Kitartó munkájukért köszönetet mondott, amely hálát nem csak szóban, hanem tettekben is kifejezett. A karácsonyi ünnepek közelségét megragadva dr. Simicskó István jelképesen átadta a Honvédelmi Minisztérium a határon szolgáló katonáknak szánt ajándékait. A különböző határvédelmi bázisokon szolgálók főként sporteszközöket és kiegészítőket kaptak, de a szolgálatok közötti pihenést és feltöltődést szolgálják azok a játékkonzolok is, amelyeket a honvédelmi minisztertől vehettek át.

Forrás: kormany.hu

Megosztás:

Címke: , ,