Mindössze hét százalék használja az e-aláírást

2019. március 18. 12:12 | behir

A legtöbben továbbra is csak vizuális azonosításra használják az e-személyit. A február 28-i adatok szerint 4 millió 185 ezer elektronikus személyi igazolványt igényeltek a polgárok, és 5 millió 396 ezer fő rendelkezik a régi személyazonosító igazolványok…

A legtöbben továbbra is csak vizuális azonosításra használják az e-személyit.

A február 28-i adatok szerint 4 millió 185 ezer elektronikus személyi igazolványt igényeltek a polgárok, és 5 millió 396 ezer fő rendelkezik a régi személyazonosító igazolványok valamelyikével. A legtöbben továbbra is csak vizuális azonosításra használják az e-személyit, a kiegészítő funkciók közül a vészhelyzet esetén értesítendő telefonszámok tárolása a legnépszerűbb – közölte a Világgazdasággal a Belügyminisztérium.

Tavaly elkészült és publikálás alatt áll az eSzemélyiM mobilalkalmazás, amely az e-személyi elektronikus azonosítási funkciójának elérését biztosítja majd azoknak a felhasználóknak, akik NFC-olvasóval és -funkciókkal ellátott mobileszközzel rendelkeznek.

Emellett további informatikai fejlesztések is lesznek, amelyek magukban foglalják az okmány csipjének és operációs rendszerének megújítását, és tovább bővülhet az igazolványhoz kötődő szolgáltatások köre.

A tervek között szerepel például az elektronikus aláírás szolgáltatásának továbbfejlesztése, használatának egyszerűbbé tétele, a polgár lakcímének és személyi azonosítójának rögzítése az e-személyi tárolóelemén, az okmány közösségi közlekedési funkció­jának továbbfejlesztése, valamint a mobiltelefonok használata részbeni kártyaolvasóként.

 

Forrás: VG

További programok »

FEL