Minden nemű erőszakot elutasítok – Simonka György nyilatkozata

2018. január 5. 18:17 | behir

Dél-Békés országgyűlési képviselője rendkívül aggasztónak ítéli a január 4-i végegyházi eseményeket. Mint arról korábban írtunk, lökdösődés és fenyegetőzés kísért egy tüntetést Végegyháza főutcáján, csütörtökön. Simonka György Békés Megye 4. sz. választókerületének egyéni országgyűlési képviselője az alábbi nyilatkozatot juttatta el szerkesztőségünkhöz, melyet néhány óra alatt tizenhat települési vezető támogatott aláírásával:

Dél-Békés országgyűlési képviselőjeként rendkívül aggasztónak ítélem a Végegyházán 2018.01.04.-én történt eseményeket.

Megdöbbentő és elfogadhatatlan, ami Végegyházán történt. A JOBBIK polgármestere és párttársai agresszív és félelemkeltő megnyilvánulása és eljárása egy demokráciában megengedhetetlen. Az emberek akaratából képviselőnek választott közszereplőkre így módon nyomást gyakorolni törvénytelen és minden jóérzésű ember számára sértő.

A magam részéről minden nemű erőszakot elutasítok!

A szükséges jogi lépéseket megtettük, ugyanakkor elhatárolódunk az ügyben főszerepet játszó Vajda Norberttől, Végegyháza JOBBIK-os polgármesterétől, Dr. Szabó Ervintől a JOBBIK országgyűlési képviselőjelöltjétől és László Attilától a Magyar Önvédelmi Mozgalom vezetőjétől.

Az a politikai szervezet, amelyik nőkkel és képviselők családtagjaival szemben félelemkeltő, uszító magatartást tanúsít, az méltatlan bármilyen tisztség betöltésére.

 

Kelt.: Medgyesbodzás, 2018.01.05.

 

Simonka György
Dél-Békés Országgyűlési képviselője

 

FEL