Minden, ami szilva: Pénteken kezdődnek a Szilvanapok Szarvason

2018. szeptember 5. 07:36 | behir

Három napon keresztül minden a szilva körül forog Szarvason. A XXI. alkalommal megszervezett fesztiválon szilvás receptek, szilvapálinkák, kézműves szilvás sörök és szilvalekvárok csalogatják az érdeklődőket a Békési városba.

A fesztivál a kulináris élvezetek mellett rengeteg koncerttel, kulturális és gyermek programokkal várja a látogatókat. A programsorozat pénteken ünnepélyes megnyitóval veszi kezdetét. Ezután átadják a „Legszebb konyhakert”-nek járó díjakat is, ezt követően pedig megkezdődnek a koncertek.

Szombaton már a pálinkáé lesz a főszerep, kihirdetik a pálinkaminősítés helyezettjeit. Vasárnap, a fesztivál utolsó napján a termésáldás mellett a legjobb recepteket értékelik majd a Körös parti településen. További részletek itt: http://www.szilvanapok.hu/

További programok »

Itthon

Radikálisan csökkent az egészségtelen élelmiszerek mennyisége

Magyarország 2019-ben radikálisan csökkentette a szív- és érrendszeri betegségekben jelentős szerepet játszó transzzsírsavak mennyiségét az élelmiszerekben, ezzel követendő példává vált az uniós tagállamoknak - közölte az Emberi Erőforrások Minisztériuma (Emmi) vasárnap az MTI-vel.
2019. december 15. 17:29
FEL