Milyen a jó babaszoba?

Mi az, ami semmiképpen sem hiányozhat egy babaszobából? Mire figyeljünk? Az NLCafé csapata összeszedett pár hasznos tippet! 

 

Lássuk, mire is figyeljünk!

A babaszoba berendezése izgalmas feladat, egész várandósság alatt lehet készülni rá, válogatni a bababútorokat, kedves kiegészítőket, tervezgetni a dekorációt, hogy mire megszületik a baba, minden készen várja.

 

 

A babaszoba fekvése, méretek

Fontos, hogy a babaszoba világos, barátságos legyen, ezért a déli, délnyugati, vagy délkeleti tájolás a legjobb. Vigyázzunk azonban, mert a közvetlen napfény sok a baba szemének, így az ágyát ne állítsuk vele szembe. A babaszobában ne használjuk erős színeket, inkább a pasztellárnyalatokat részesítsük előnybe.

A babaszoba mérete lehetőségekhez igazodik. A babának még nincs nagy területre szüksége, csak néhány bútorra, mászó, játszó területre. A babák is szeretik a társaságot, így hamarosan az egész lakást be fogják lakni, valószínűleg ott fognak a legtöbbet tartózkodni, ahol a szülők is a legtöbb időt töltik. A strapabíró burkolat sem elhanyagolható a berendezés tekintetében.

Tovább a babaszobát kényelem és biztonság határozza meg , ahol az újdonsült anyuka a kicsivel kapcsolatos összes teendőt elláthatja, mint például az etetést, a fürdetést, a pelenkacserét, öltöztetést. Fontos, hogy a szobát napi szinten szellőztessük, ügyeljünk arra is, hogy a helyiségben egyenletes, 21-22 fokos hőmérséklet legyen.

Higiénia: az újszülött érkezése előtt fertőtlenítős vízzel mindent le kell mosni, és ezt az első hónapokban célszerű hetente rendszeresen megismételni.

 

Ami még fontos:

  • A bútorok sarkaira helyezzünk sarokvédőt!
  • Minden szabadon lévő kábelt vagy vezetéket rejtsünk el a bútorok mögé vagy a padlózatba.
  • Minden babának szükséges krémet, még a hintőporokat is elzárva, a legmagasabban lévő fiókban érdemes tárolni

 

Forrás: NLCafe

Megosztás:

Címke: , ,