Mihály Réka duplázott

A csabai atléta nem talált legyőzőre a Hallássérültek U23-as Európa Bajnokságán

Mihály Réka nem talált legyőzőre a Hallássérültek U23-as Európa Bajnokságán. A németországi Karlsruhéban rendezett versenyen 800 m-en és 1500 m-en is aranyérmet szerzett a csabai atléta.

Mint arról korábban beszámoltunk, Tóth Sándor mesteredző középtávfutója idei második világversenyén, a 3. Európai Hallássérültek Utánpótlás Bajnokságán, a németországi Karlsruhében két számban állt rajthoz. Első száma pénteken a 800 m-es futás volt. A csabai versenyző a rekkenő hőségben a végig vezető orosz versenyzőt lehajrázta, és így szerezte meg az első aranyérmét. 

Szombaton 1500 m-es futásban áll rajthoz. Itt szintén meg kellett küzdenie az időjárással is – megfogadva az edzője tanácsát, taktikusan versenyezve szerezte meg ebben a számban is az aranyérmet. Mihály Réka kiutazását Békéscsaba Megyei Jogú Város Önkormányzata és a versenyző klubja, a Kopp Békéscsabai Atlétikai Club finanszírozta.

– Réka példaértékű munkát végez nap, mint nap – s ez elvégzett munka hozadéka a két fényesen csillogó érem – értékelte versenyzőjét Tóth Sándor mesteredző.
 

Megosztás:

Címke: , ,