Atlétika: Mihály Réka Európa-bajnoki bronzérmes 1500 m-en

2019. július 24. 15:02 | behir

A Kopp Békéscsabai Atlétikai Club versenyzője új egyéni csúccsal lett bronzérmes 1500 méteres síkfutásban a Hallássérültek Európa-bajnokságán. Mihály Réka két számban kvalifikálta magát a világversenyre. A békéscsabai futó 800 méteren pénteken áll rajthoz.

A németországi Bochum-Wattenscheid ad otthont a Hallássérültek Európa-bajnokságának, ahová Mihály Réka 1500 és 800 méteren jutott ki. A hosszabb távon kedden rendezték a döntőt, ahol a békéscsabai versenyző új egyéni csúccsal, alig több mint 4 perc 54 másodperc alatt a harmadik helyen ért célba.

A Kopp Békéscsabai Atlétikai Club közleményében úgy foglamazott: Réka nagyon komolyan készült az EB-re, így megérdemelt sikert ért el. 

– Nagyon szépen köszönöm mindenkinek, aki szurkolt nekem és gondolt rám. A bemelegítés után a Call Roomban várakoztunk, majd egy pici késéssel 17:30-kor álltunk rajthoz, amit a 34 fokos hőségben rajtlámpa indított. Az elején lassú volt a tempóm, de szép lassan fokoztam, és végül a mezőnnyel együtt futottam. A második kör után kezdtünk el gyorsulni. Kellemetlen és fájdalmas volt, mert a fehérorosz versenyző folyamatosan, makacsul lökdösődött, nemcsak engem, hanem a többieket is. A karom is kékfoltos lett, de nem foglalkoztam vele, ilyen a sport. Az utolsó 200 méteren lehajráztam, és végre 1500 m-en bronzérmet szereztem! A végén sírtam, fájt a karom. Az orvos pici izomsérülést állapított meg, de azt mondta, hogy nem vészes. A lényeg az, hogy érmet szereztem, egyéni csúccsal, és 4 másodpercet javítottam. Nagyon köszönöm az edzőmnek, atléta társaimnak és a békéscsabai klubtársaimnak. Nagyon akartam indulni az EB-n. Nagyon sokat dolgoztam érte, keményen edzettem – nyilatkozta Mihály Réka.

A futó két nap múlva újra versenyez, pénteken 800 m-en áll rajthoz, ahol hasonló jó futást vár tőle edzője, Tóth Sándor. A futam 17 óra 10 perckor startol.

 

További programok »

Sport

Óriási bravúr! Az Előre NKSE idegenben győzte le az El-ben szereplő Siófokot

A 6. helyezett Siófok otthonában folytatta a női kézilabda NB I küzdelmeit a 12 fordulót követően utolsó előtti pozíciót elfoglaló Békéscsabai Előre NKSE kedden. A viharsarki együttes óriásit ment, hiszen a Mosonmagyaróvár ellen aratott siker után, immáron másodjára győzött le egy Európa-ligában szereplő együttest, ráadásul ez volt az első idegenbeli diadala ebben az első osztályú szezonban.
2023. január 31. 20:09
FEL