Miért zárt be a Takarékbank Békéscsaba Lencsési úti fiókja?

2020. július 9. 06:23 | Such Tamás

Június 15-e óta, a Takarékbank Békéscsaba Lencsési úton üzemelő fiókjának a bejárati üvegajtaján egy hirdetmény szerint az iroda „technikai okok miatt határozatlan ideig” zárva tart.

Számos lakótelepi lakos értetlenül áll a fejlemények előtt, hiszen közel 10 ezren laknak a környéken, és sok nyugdíjas évek óta a pénzintézetben vezette a számláját.

A június közepi változásokat követően kénytelenek beutazni a bő 3 kilométerre fekvő városközpontba – nagyon sokan busszal.

A következő kérdésekkel fordultunk a Takarékbank Zrt.-hez:

- Miért zárt be a fiók, ha eddig – a lakók elmondása szerint – tökéletesen működött?

- Mit jelent a „technikai okok miatt határozatlan ideig zárvatartás”?

- Előreláthatólag mikor nyit ki újra a fiók?

 

Bezárt a Takarékbank Békéscsaba Lencsési úti fiókja

 

A sajtóosztálytól az alábbi választ kaptuk:

„A Takarék Csoport korszakos átalakuláson megy keresztül. Célunk, hogy a takarékszövetkezetek egyesülésével létrehozott Takarékbankot egy valóban egységes, ízig-vérig korszerű, hatékonyan működő, országos, univerzális bankként működtessük és fejlesszük, amelynek termékeit és szolgáltatásait ügyfeleink az ország bármely Takarékbank-fiókjában igénybe vehetik.  Az egyesüléssel egy versenyképes, az ország legnagyobb fiókhálózatával rendelkező, univerzális kereskedelmi bank jött létre, ami az ügyfeleknek számos előnnyel jár: egységesített, versenyképes termékeket vehetnek igénybe, a közös, modern informatikai rendszer egyszerűsíti és gyorsítja a kiszolgálást és megnyitja az utat az innovatív digitális fejlesztések, a korszerű banki megoldások felé.

Az átalakítások egyik sarkalatos pontja működési hatékonyságunk, versenyképességünk növelése. Ez magába foglalja egyrészről az országos fiókhálózat fejlesztését, egységesítését és korszerűsítését, másrészt a meglévő hálózat fenntartási költségeinek felülvizsgálatát, a veszteséges működés visszaszorítását.

A hatékonyságnövelés keretében elvégzett belső vizsgálatunk kimutatta, hogy a békéscsabai Lencsési úti fiók potenciálja alacsony, és a látogatottsági adatok sem indokolták további fenntartását. A Takarékbank Békéscsabán három másik fiókban szolgálja ki az ügyfeleket, ami még így is sűrűbb ellátottságot biztosít, mint a bankpiaci átlag, a piacvezető hitelintézetnek is ennyi fiókja van a megyeszékhelyen.

Tisztában vagyunk vele, hogy a fiókhálózat működésének felülvizsgálata sok embert érint. Ám a Takarékbank is magántulajdonban lévő hitelintézet, állami támogatást nem kap, a piacról kell megélne, csakúgy, mint az összes többi banknak.”

 

Bezárt a Takarékbank Békéscsaba Lencsési úti fiókja

 

További programok »

Gazdaság

Nem várható árcsökkenés a sertéshúspiacon

Visszaeső belföldi és exportértékesítés jellemezte az élelmiszeripar első negyedévét, de a második negyedévtől lassan normalizálódhat a helyzet. A költségek mérséklődése már a fogyasztói árakban is érezhető, kivéve a sertéshúsoknál, itt még folytatódhat a drágulás.
2023. május 29. 17:35
FEL