Mi az a tartós hullám és meddig nyújt megoldást?

2017. május 20. 10:24 | Mikóczy Erika

 

A Lívia fodrászszalon segítségével most egy visszatérő kérdésre kaphatunk választ: Mi az a tartós hullám és mire, meddig nyújt megoldást?

 

A tartós hullám nem összekeverendő a besütött loknik hónapokon át tartó hatásával.

A szakma mai állása szerint nem létezik még olyan eljárás, ami képes a szép fürtös, hullámos tincseket sokáig fenntartani.

A tartós hullám egy nedves hatású kissé zilált, kócosabb hullámképet ad.

Ajánlják bármilyen hajhosszúságú, vékonyszálú, vagy egyenes, esetleg könnyen lelapuló hajú hölgyeknek, akik laza, könnyed, rugalmas, hullámos, vastagabb és dúsabb frizurát szeretnének.
Természetes hullámos haj hatását kelti, nem olyan mint egy dauer, de nem is olyan, mint a besütött lokni. Ez egy jóval kímélőbb eljárás, mint a normál dauer, mert kevésbé bontja meg a hajban a kémiai kötéseket, éppen ezért csak 5-6 hétig tart.

Eljárás: Megmossuk a hajat, majd megtöröljük és felcsavarjuk. Nem a szúrós, tüskés dauer csavaróra, hanem egy speciális puha eszközre. A csavaró méretét és a hatóidőt a fodrász határozza meg aszerint, amit a vendég kíván. Fontos a jó választás és a hatóidő! Miután felcsavartuk a hajat, rátesszük a volumennövelő anyagot és hatóidő után fixáljuk. A végén, a vendég kérése szerint formázzuk, akár egyenesre szárítva, hogy dúsabb legyen, vagy hagyjuk göndören, behabozzuk és diffúzorral szárítjuk.

 

Lívia Fodrászszalon, 5600 Békéscsaba, Wlassics sétány 5/4. Telefon: 66/445-216.

További programok »

Életmód

Reneszánszát éli a gombaszedés, de vigyázzunk a mérgező fajtákkal!

A csapadékos időjárás miatt a Békés megyei mezőket és erdőket is bő gombatermés jellemzi. A pandémiás intézkedések hatására leszűkült mozgástér miatt sokan fordulnak az alternatív mozgásformákhoz. Járják a természetet és közben – ha már ott vannak – étkezési gombát szednek.
2020. november 25. 15:25
FEL