Mi a különbség a nők és a hölgyek között? Békéscsabán a protokoll szakértője

Görög Ibolya protokollszakértő volt az Egyensúly AE Egyesület és a Békéscsabai Városfejlesztési Kft. közösen szervezett előadássorozatának vendége. A Miniszterelnöki Hivatal korábbi protokoll főosztályvezetőjének előadására több, mint négyszázan voltak kíváncsiak kedden délelőtt a Csabagyöngye Kulturális Központban.

Görög Ibolya előadásában többek között arról is beszélt, hogy a nő és a hölgy között az elegancia a különbség. Mint mondta: az elegancia nagyon fontos rendező életelv. Az elegáns ember nem késik, az asztalán rend van, nem kócos, a cipője nem piszkos. A protokollszakértő hozzátette: az elegancia egy kívülről jövő dolog, mert ha az ember kihúzza magát, már elegánssá válik.

A majdnem háromórás eseményen felmerült többek között a késés, a helyes kézfogás vagy éppen a köszönés témaköre is. A szakértő elmondta például azt is, hogy férfi köszönti a nőt, még ha idősebb is, az alacsonyabb a magasabb rangút. Görög Ibolya arról is beszélt, hogy a mai világban egyre kevesebben köszönnek, de az embert lehet tanítani és kell is, mint mondta: ő addig köszön, míg vissza nem köszönnek neki.

– A viselkedéskultúra mindig jelen van, és azonnal észrevesszük, ha valami nincs rendben. A köszönés például kezd kimenni a divatból, pedig aki belép, az köszön. A köszönés elmaradása nagyon sok embert zavar. A tegezés-magázás kérdése is érdekes: manapság mindenki mindenkit tegez, ez is sokakat zavar – fejtette ki a protokollszakértő.

Megosztás:

Címke: , , ,