Mezőberényben is sétálnak a mellrák ellen

Mezőberény önkormányzata civil szervezetekkel együttműködésben szervez több programot a hétvégén, adta hírül az önkormányzat.

Október 5-én, pénteken 17 órától a városháza dísztermében tart előadást Dr. Bak Mihály c. egyetemi tanár, onkológus „Mezőberény Város Díszpolgára”. Előadását a 18 éven felüliek A méhnyakrákról közérthetően címmel hallhatják.

Október 6-án, szombaton 16 órakor koszorúzzák meg Dr. Bak Mihály orvos, szülész – nőgyógyász szobrát, ahol Körösi Mihály képviselő, helytörténész emlékezik a nagyhírű orvosra. Közreműködik Paczuk Gabi.

A megemlékezés után „Sétáljunk Mezőberényben a mellrák ellen, a nőkért” elnevezéssel séta indul a Piac térre a Mazsorett Együttes vezetésével. A téren a környezetbarát léggömbök felengedése után a Piac csarnokban a Mezőberényi Szlovákok Szervezetének rendezvénye várja a jelenlévőket.

Szintén szombaton 18.30 órakor az I. ker. német evangélikus templom mellett az Aradi Vértanúk tiszteletére rendezendő megemlékezésen Siklósi István polgármester és Lázárné Skorka Katalin lelkész tart megemlékezést, közreműködik Csatári Bettina, a Mezőberényi Petőfi Sándor Evangélikus Gimnázium tanulója.

Mindkét napon láthatók lesznek azok a VARÁZSSAPIK, melyeket Kovács Gabriella önkéntes készít és segítséget nyújt betegségben érintett, hajukat elvesztettek számára. A különösen gyermekek számára készült darabok támogató segítséget jelentenek.

Megosztás:

Címke: , , ,