Megy a meggy

Békéscsabán és Gyulán ingyenes meggykóstolót tartanak.

Több mint harminc városban ingyenes meggykóstolót tartanak magyar termelők. Békéscsabán pénteken ismerhetik meg az érdeklődők a meggy egészségügyi hatásait, betekintést nyerhetnek a meggytermesztés szépségeibe, nehézségeibe.

Ne lepődjenek meg, ha pénteken ingyenes meggyel ajándékozzák meg Önöket Békéscsabán! A FruitVeb Magyar Zöldség-Gyümölcs Szakmaközi Szervezet és Terméktanács Koordinálásával zajló akció során több kamionnyi meggyet osztanak szét csütörtök reggeltől szombat délutánig. Budapesten és 30 vidéki városban, köztük Békéscsabán és Gyulán összesen százezer adag magyar meggyet adnak a járókelőknek. A helyszíneken megismerhetik a meggy egészségügyi hatásait, betekintést nyerhetnek a termesztés szépségeibe és nehézségeibe. Információs anyagokat vihetnek magukkal, melyek segítséget nyújtanak az egészséges életmódhoz.

Nemzetközi kutatások bizonyítják a hazánkban termő meggy egyedülálló beltartalmi értékeit. Egyik legnépszerűbb gyümölcsünk a legerősebb természetes vírusirtó, serkenti a szívműködést, tisztítja az ereket, segít az alvászavarok leküzdésében és javítja az emésztést.

 

Békéscsabán a következő helyszíneken várhatóak az akciók

  • 10:00-12:00 óra: Csaba Center és Angyalos kút
  • 12:00-13:00 óra: Főtér és Csabagyöngye Kulturális Központ
  • 13:00-15:00 óra: Békéscsabai strand

 

Megosztás:

Címke: , ,