Megvan az ötödik Orbán-kormány minisztereinek névsora

2022. május 13. 13:47 | behir.hu

Orbán Viktor miniszterelnök a köztársasági elnök felkérésének eleget téve lefolytatta konzultációit a kormányalakításról, és megállapodott leendő kormányának minisztereivel a következő négy év közös munkájáról - tájékoztatta az állami hírügynökséget Havasi Bertalan, a Miniszterelnöki Sajtóiroda vezetője pénteken.

Emlékeztetett: Orbán Viktor korábbi nyilatkozataiban kifejtette, hogy a veszélyek évtizede áll előttünk; háború van, ennek következtében egész Európában emelkednek az árak, komoly energiaválság jelei mutatkoznak, megpróbáltatások előtt állnak az európai gazdaságok, és a járványok korából sem lábaltunk még ki. Április 3-án az emberek világos döntést hoztak: elvárják az ország vezetőitől, hogy ezekkel a veszélyekkel szemben megvédjék őket, megvédjék Magyarországot. Ki kell maradni a háborúból, és a kibontakozó európai gazdasági válság kérdéseire olyan válaszokat kell adni, amelyek lehetővé teszik, hogy Magyarország megőrizhesse elért eredményeit. Magyarországnak olyan kormányra van szüksége, amely alkalmas arra, hogy az ország előtt álló kihívásokra jó válaszokat tudjon adni. Orbán Viktor ennek a logikának megfelelően alakította ki a kormány szerkezetét, és a kormányt vezető személyeket is ez alapján választotta ki - mondta a sajtófőnök.

 

Hogyan alakul a névsor?

Semjén Zsolt - általános miniszterelnök-helyettes, nemzetpolitikáért, nemzetiségpolitikáért, egyházpolitikáért és egyházdiplomáciáért felelős miniszter

Nagy István - Agrárminisztérium

Pintér Sándor - Belügyminisztérium

Lázár János – Építési és Beruházási Minisztérium

Szalay-Bobrovniczky Kristóf - Honvédelmi Minisztérium

Varga Judit - Igazságügyi Minisztérium

Csák János - Kulturális és Innovációs Minisztérium

Szijjártó Péter - Külgazdasági és Külügyminisztérium

Rogán Antal - Miniszterelnöki Kabinetiroda 

Gulyás Gergely - Miniszterelnökség

Varga Mihály - Pénzügyminisztérium

Palkovics László - Technológiai és Ipari Minisztérium

Nagy Márton - gazdaságfejlesztésért felelős miniszterként

Navracsics Tibor - területfejlesztésért és az uniós források felhasználásáért felelős miniszter

 

Forrás: MTI

További programok »

Itthon

FEL