Megválasztják az év körforgalmát

2021. április 12. 07:44 | behir

A Magyar Közút Nonprofit Zrt. és a Közlekedéstudományi Egyesület a közlekedési kultúra napja rendezvénysorozat keretében pályázatot hirdet az Év körforgalma címmel.

A pályázatra április 15-ig várja a szakmai munkacsoport a javaslatokat az országos és helyi közutak, valamint a közforgalom elől el nem zárt magánutak kezelőitől, üzemeltetőitől, valamint tervezőitől. A kiválasztott 10 legjobb körforgalomra április 19-től bárki szavazhat majd.

A Magyar Közút és a Közlekedéstudományi Egyesület szakembereiből álló munkacsoport célja, hogy felhívja a figyelmet az egyik legbiztonságosabb csomóponti típus egyre változatosabb megoldásaira és elismerje az azokat tervező és üzemeltető szakemberek munkáját.

A beérkezett javaslatok közül a munkacsoport az esztétika, a közlekedésbiztonság, a körforgalom műtárgyai és az úthálózat harmonizációja, a gyalogos és kerékpáros átvezetések kialakítása, a gondozottság, valamint a burkolati jelek, burkolatprizmák, gömbsüvegek állapota alapján választja ki a legjobbakat, melyekre szavazni A közlekedési kultúra napja hivatalos Facebook oldalán lehet április 19. és május 2. között.

A győztes körforgalomba a munkacsoport emléktáblát helyez ki, a körforgalom tervezőjét, üzemeltetőjét pedig oklevélben részesíti. A javaslatokat április 15-ig az azevkorforgalma@kozut.hu e-mail címre várják a szakemberek.

 

További programok »

Itthon

FEL