Megújult csabai sírok – Fábry Károly

2020. november 1. 13:18 | Ugrai Gábor

A Békéscsabai Városvédő és Városszépítő Egyesület a Nemzeti Panteon Alapítvány támogatásával 10 híres csabai személy sírját újíttatta fel Kovács János sírkövessel.

Fábry Károly olyan, Békéscsaba történetét feldolgozó helytörténet munkákat írt, melyek ma is forrásértékűek. Tagja volt több kulturális, társadalmi egyesületnek, melyek a csabaiakat támogatták. A családi sír őrzi Fábry Károly és fia emlékét is, aki az első világháborúban halt hősi halált.

A sírt, melyet a Ligeti katolikus temetőben lehet megtalálni, benőtte a növényzet, ezt az egyesület tagjai távolították el. A családi sírkő és a korlát takarítása, ez utóbbi ajtajának javítása, illetve a feliratok újrafestése szerepelt a felújítási munkálatok között.

 

További programok »

Itthon

Gazsó Ferenc előtt tisztelegtek Békésszentandráson

Emléktáblát avattak a Hunyadi János katolikus iskola falán szombaton, majd a szociológusról, egyetemi tanárról elnevezett társadalomtudományi társaság kihelyezett ülésén kihirdették a Dél-Tiszántúlon élő - vagy onnan elszármazott - fiatal társadalomkutatók számára kiírt pályázat eredményét.
18:33
FEL