Megújult csabai sírok – Berthóty István

2020. október 31. 09:38 | Ugrai Gábor

A Békéscsabai Városvédő és Városszépítő Egyesület a Nemzeti Panteon Alapítvány támogatásával 10 híres csabai személy sírját újíttatta fel Kovács János sírkövessel.

Békéscsaba első polgármestere nehéz időkben vette át városunk irányítását. Első világháborús vereség, forradalmak, Tanácsköztársaság és a román megszállás jellemezte első éveit. Mindezeken azonban a város a polgármester vezetésével úrrá lett és Békéscsaba elindult a látványos fejlődés útján.

Berthóty István sírja, mely a Ligeti katolikus temetőben található a főbejárathoz közel, alapos tisztításon esett át, és a kisebb hibák is ki lettek javítva rajta. A családi sírboltban többen is nyugszanak, például vitéz Petényi István főhadnagy, aki Pestszentlőrincen halt hősi halált 1945-ben.

 

Berthóty István sírja a felújítás előtt:

 

 

További programok »

Itthon

Balázsék a Korzó térről ébresztették Békéscsabát

Az egyik kereskedelmi rádió nagyágyúi szeptember utolsó hétfőjét a békési megyeszékhelyen indították. A tiszteletbeli békéscsabai nevű Sebestyén Balázs, a tiszteletbeli békéscsabai, ám újkígyósi III. Rákóczi Feri és a tiszteletre méltó harmadik úr, azaz Vadon Jani ismét nagyot ment.
19:04
FEL