Megújult a rendelőintézet Békésen

2019. július 16. 18:41 | Gyemendi Réka

Átadták a Békési Gyógyászati Központ és Gyógyfürdő szakorvosi járóbeteg-ellátást ellátó épületét kedden. A rendelőintézet energetikai korszerűsítésen esett át. Ennek köszönhetően javult a betegellátás minősége és költséghatékonyabbá vált az épület fenntartása.

Békés polgármestere az átadó ünnepségen kiemelte: a több mint 40 éves épület nem csak a békésieket, hanem a környékén élőket is ellátja szakrendeléssel, vagyis összesen 40 ezer főt.

 – Nagyon fontosnak tartjuk, hogy itt helyben, a járási központban legyen egy olyan bázisa az egészségügynek, amely a lakosságot szolgálja. Ugyan nincs messze tőlünk Békéscsaba, de lényegesen kényelmesebb ez a megoldás és a zsúfoltságot is csökkenti, hogy helyben tudják ellátni a betegeket. A megújult rendelőintézet emellett fokozza a lakosság biztonság- és komfortérzetét, továbbá rengeteg munkahelyet biztosít – fogalmazott Izsó Gábor, Békés polgármestere.

A beruházás a Terület- és Településfejlesztési Operatív Program része volt. Dankó Béla országgyűlési képviselő elmondta: az önkormányzat a programból több mint 3,5 milliárd forintot nyert különböző fejlesztésekre a városban.

– Azt gondolom, hogy egy ilyen fejlesztés egyrészt nagyon fontos a helyieknek, másrészt pedig lényeges a környezetvédelem szempontjából is. Energetikai pályázatról van szó, ahol hőszigetelést kapott az épület, kicserélték a nyílászárókat és korszerűsítették a fűtésrendszert is – mondta el Dankó Béla.

A Békési Gyógyászati Központ és Gyógyfürdő igazgatója kiemelte: a felújításnak köszönhetően nem csak jobb környezetben várja a betegeket a 26 szakrendelő, hanem az épület fenntartása is költséghatékonyabbá vált.

– A program nem csak a rendelőintézet, hanem a művelődési központ felújítását is magába foglalta, melyekre összesen 400 millió forintnyi támogatás állt rendelkezésre. A téli időszakban kezdődtek a munkálatok, ami nagyon megnehezítette a betegellátást, de ha lehet így fogalmazni, bravúrosan helytálltunk – ismertette az intézmény igazgatója. Erdélyi Imola Erzsébet hozzátette: a februártól júliusig tartó felújítás alatt voltak szakrendelések, melyek ideiglenesen szüneteltek, ez idő alatt a békéscsabai Dr. Réthy Pál Tagkórház látta el a betegeket.

További programok »

FEL