Megújult a Bessenyei utcai sporttelep

2016. március 6. 14:47 | behir.hu

15 millió forint összértékű beruházás ért véget Jaminában, a Bessenyei utcai sporttelepen. A fejlesztés során megújult az öltözőépület egyik része, a mosdóhelyiség, valamint a lelátó és a pálya környezete is.

Január elején kezdődtek el a munkálatok a klubházban, mintegy 80 négyzetméteren. Két hónappal később pedig már be is fejeződött az átalakítás a Bessenyei utcai sporttelep épületében, amelynek bal oldalán a játékvezetői öltözőt, a vendég felnőtt és ifjúsági öltözőt, valamint az ehhez tartozó vizes blokkot újították fel, de kialakítottak egy mosó-szárító helyiséget is.

- A külső területeken is intenzív munka folyt, megtörtént a pályát körülvevő kerítés felújítása, a régi elrozsdásodott kerítést kicseréltük. Egy kicsit átalakítottuk a körülményeket a nézők igényeihez is, hiszen a kispadokat áttettük a túloldalra, tehát a lelátón helyet foglaló szurkolók most már zavartalanul tudják követni a történéseket – mondta el Fülöp Csaba, a Jamina Sportegyesület Békéscsaba elnöke.

A régi kültéri tárolót is elbontották, helyére egy négy állásos mobil WC egységet telepítettek, ezzel a sporttelep egyik legnagyobb, évek óta fennálló problémája oldódott meg. A fejlesztés ünnepélyes átadóján Dankó Béla, a Magyar Labdarúgó Szövetség elnökségi tagja hangsúlyozta, a magyar futballba áramló forrásoknak köszönhetően nemcsak a nagyobb egyesületek, hanem a kisebb klubok is fejlődhetnek.

A 15 millió forint összértékű beruházásból 10,5 millió forintot a TAO felajánlásokból gyűjtött össze a klub, az egyesület 1,5 millió forint saját forrással járul hozzá a projekt megvalósításához, míg 3 millió forint önerőt az önkormányzat biztosított. Bíró Csaba, a közművelődési, ifjúsági-, oktatási és sportbizottság elnöke szerint megfelelően működött az előző évben elindított program, amellyel a békéscsabai klubok infrastrukturális fejlesztéseit segítették, így ezt ebben az esztendőben is folytatják egy újabb 30 millió forintos kerettel.

A sporttelepet érintő beruházás részeként a lelátót is újraaszfaltoztak, az ülőléceket pedig napokon belül elhelyezik. A játékosok és a szurkolók vasárnap délután, a szezonnyitó Füzesgyarmat elleni találkozón avathatják fel a megújult létesítményt.

FEL