Megújult a békéscsabai tornacsarnok - galéria

2015. november 5. 18:03 | behir.hu

Megújultak a békéscsabai Rácz Lukács Tornacsarnok kiszolgáló helyiségei. A mintegy 40 millió forintos beruházásnak köszönhetően megszépültek az épület irodái, öltözői és folyosói, így még jobb körülmények között készülhetnek a jelen és a jövő kiemelkedő versenyzői.

A fejlesztés a Magyar Torna Szövetség 100 százalékos támogatásával jött létre. Az átadón dr. Magyar Zoltán, a szervezet elnöke hangsúlyozta, nagyon fontos beruházásokat hajtottak végre az országban összesen négy kiemelt szakosztály esetében, így Békéscsabán is.

- Minden sportág versenyez a gyerekekért. Nagyon kevés gyerek van, és kevesen szeretnének sportolni, ezért nagyon jó körülményeket kell biztosítani, hogy örömmel hozzák ide a szülők a gyerekeiket és a gyerekek is örömmel legyenek itt. Ezért az első körben ezeket a nagyon erős sportegyesületeket támogattuk – emelte ki Magyar Zoltán, a Magyar Torna Szövetség elnöke.

A 40 milliós fejlesztésnek köszönhetően megszépültek az irodák, az öltözők és a folyosók, valamint megújult az edzések egyik fontos helyszíne a tükörterem is. A megnyitón Dankó Béla, a klub társadalmi elnöke köszönetét fejezte ki az egyesület itt dolgozó munkatársainak, a város, valamint a szövetség vezetőinek is. Szarvas Péter polgármester hangsúlyozta, most már az edzők, a versenyzőik, valamint a szülők, nagyszülők is a kornak megfelelő körülményekkel találkozhatnak, ami az utánpótlás-nevelés szempontjából is fontos, hiszen vonzóvá teheti az egyesületet a megfelelő infrastrukturális háttér.

FEL