Megújul Kondoros gyermekorvosi rendelője

2021. január 21. 17:37 | Tóth Bianka

Idén januárban kezdődtek meg a munkálatok a kondorosi rendelőben. Az épületben a gyermekorvos mellett a védőnők végzik mindennapos teendőiket.

A Magyar Falu Program keretében elnyert, közel 11 millió forint összegű támogatásnak köszönhetően újulhatnak meg a gyermekorvosi rendelő és a védőnői szolgálat helyiségeinek belső terei - írja közösségi oldalán Ribárszki Péter, Kondoros polgármestere.
 

fotó: Szeretünk Kondoros

 
A felújítás során kialakítanak egy elkülönített védőnői tanácsadó helyiséget. Az egészséges és a beteg gyerekek részére külön váróhelyiségek lesznek, valamint a meglévő mosdókat is felújítják. 
A meglévő acél térelválasztó falak helyett új gipszkarton válaszfalak készülnek, valamint teljes tisztasági festés is lesz. Eszközbeszerzés keretében az orvosi rendelő váróhelységeibe 18 darab fémvázas, 4 személyes, várótermi padot vásárolnak és telepítenek.
Január 4-én megtörtént a munkaterület átadás-átvétele, majd ezt követően a kivitelezést végző vállalkozás bele is kezdett a felújításba, amely várhatóan február végére fejeződik be.
A munkavégézés időtartama alatt a gyermekorvosi rendelés és a védőnői tanácsadás más helyszínen, zavartalanul működik tovább. A védőnői szolgálat a Damjanich u. 2. szám alá (volt orvosi ügyelet) költözött át. Dr. Epres József gyermekorvos pedig a lakásán, a Hősök út 37. szám alatt várja betegeit.
 

Galéria

Fejlesztéspolitika

Megnyitott az új piac Kondoroson

A kondorosi piac mindig is közkedvelt és szívesen látogatott színtere volt a városnak. A korábbi vásártér nem volt európai színvonalú, ezért az önkormányzat kereste a lehetőséget a felújításra. Végül egy uniós pályázat gazdaságfejlesztési programjának részeként közel 190 millió forintból épült meg a szerdán birtokba vett létesítmény.
2021. március 3. 16:03
FEL