Megújul az orosházi Ond utca

2021. július 22. 19:28 | behir

Orosháza önkormányzata folyamatosan keresi a pályázati lehetőségeket többek között az útfelújítás terén. A pandémia utáni első, júliusi testületi ülésen a város képviselő-testülete arról határozott, pályázik a Téglagyári út felújítására.

A földút rendezésének költsége az előzetes számítások szerint bruttó 45 millió forint, ehhez az önkormányzat vállalta a kétmillió forint önerőt, bízva a sikeres pályázatban.

Jó hírként a belvárosi Ond utca esetében már nyertes pályázatról számolt be a város polgármestere a grémium tanácskozásán. Dávid Zoltán elmondta, 30 millió forintot nyert Orosháza az Ond utca korszerűsítésére. A felújítás tartalmazza a meglévő burkolat marását, szegély bontását, gyeprácskő bontását, süllyesztett szegélysor építését, aszfalt kopóréteg építését és meglévő aknafedlapok szintreemelését.

Ehhez is szükséges önerő, aminek biztosításáról még tavaly döntött a képviselő-testület. A pályázat nem teszi lehetőség a tízemeleteseknél található parkolók felújítását, ám komplett fejlesztésben gondolkodva a város átgondolja az önerőből történő parkolófelújítás lehetőségeit. Az első lépés most a tervezés, ezt követi a kivitelező kiválasztását célzó eljárás lefolytatása, Dávid Zoltán tájékoztatása szerint jövő év végére készülhet el az Ond utca felújítása.

(Forrás: Orosháza Város Önkormányzata)

További programok »

FEL