Megszületett a rendelet: februárban érkezik a 13. havi nyugdíj

2021. december 7. 12:07 | behir

Orbán Viktor az Idősügyi Tanács tagjaival történ megbeszélést követően, kedden délelőtt, a hivatalos közösségi oldalán jelentette be: aláírták a rendeletet, mely szerint februárban érkezik a 13. havi nyugdíj.

– Idős honfitársainkat különösen megviselte az elmúlt másfél év, áttekintetettük, mit tehetünk értük. A gazdaságot sikerült visszaterelni arra a növekedési pályára, ahol a koronavírus-járvány előtt jártunk. A gazdaság jól teljesít. Idén novemberben már minden nyugdíjas megkapta a 80 ezer forintos nyugdíjprémiumot, de itt nem szeretnénk megállni. Jövőre 5 százalékkal emeljük a nyugdíjakat, és visszavezetjük a baloldal által elvett 13. havi nyugdíjat is, amelyet februárban kap kézhez minden nyugdíjas honfitársunk – fogalmazott Orbán Viktor, hozzátéve, hogy az erről szóló rendelet ma alá is írták. 

 

További programok »

Gazdaság

Súlyos problémákat okoz az aszály Békés megyében, kevesebb termés várható

Az aszály miatt jóval kevesebb őszi árpát arathattak a gazdák és az őszi búza hozama is alig fele a tavalyinak – olvasható a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara Békés Megyei Igazgatóságának közleményében. Bár az idei gabonatermés az átlagosnál kevesebb lesz, Magyarországon ebben az évben biztosított a szükséges mennyiség.
12:35
FEL