„Megszállottságra van szükség” – Viharsarki Hobbi Elektronikai Találkozó

2021. július 17. 13:48 | Csiffáry Zsuzsanna

Szombaton egész napos programként szervezték meg a 4. Viharsarki Hobbi Elektronikai Találkozót a Voke Vasutas Művelődési Házban. A rendezvényen veterán elektronikai készülékekkel, illetve a kiállítók által épített eszközökkel találkozhattak a látogatók, valamint a Kandó Kálmán Vasútmodellező Klub is bemutatkozott.

– A rendezvény 2018-ban jött létre, egy internetes fórum tagjai révén. Eddig személyesen nem ismertük egymást, ám ezt lehetővé tette ez a program. A találkozás mellett itt mindenki bemutathatja a saját készítésű készülékeit, illetve magángyűjtők is hoztak jócskán ritka veterán rádiót, számítógépet, videojátékot – nyilatkozott Mohácsi Tamás a rendezvény szervezője. 

Hozzátette, hogy egy másik teremben hangtechnikai eszközöket, erősítőket és hangafalakat tekinthettek meg az érdeklődők. Mohácsi Tamás megjegyezte: szenvedélyre és megszállottságra van szükség ahhoz, hogy ezt a hobbit ilyen szinten lehessen művelni. 

– Húsz éve vagyok szoftverfejlesztő, és a munkám során igyekszem átadni a tudásomat a hallgatóimnak. Ökotudatos technológiára tanítjuk a gyerekeket. A standunkon minden egyes tárgyat és eszközt a tanulókkal építettünk – mondta Gajdács Krisztián

A Békéscsabai Városi Rádióklub technikai felszereltségét és a rádióamatőr berendezéseket Domokos Imre mutatta be a látogatóknak, és a nap folyamán a Kandó Kálmán Vasútmodellező Klub is bemutatkozhatott. 

 

Galéria

 

 

További programok »

FEL