Megnyitotta a Padlásterápia 6. kiállítását a Lencsési Fiókkönyvtár

2021. július 30. 17:15 | Vári Bianka

A Lencsési Könyvtár három éve indított festőfoglalkozást Gubáné Pataki Mária vezetésével. Az itt készült alkotásokat bemutató Padlásterápia 6. kiállítását pénteken nyitották meg. A tárlaton 12 könyvtárlátogató festményeit láthatja a közönség.

A kiállítást Lukoviczki Anna nyitotta meg. A könyvtár vezető-helyettese elmondta, a program egyik célja az, hogy bemutassa: a festés is egy lehetséges módja a könyvtárlátogatásnak.

– Nagyon gyorsan elröppent ez az elmúlt három év. Gubáné Pataki Marcsi volt, aki ezt az egész alkotó foglalkozást elindította, és nagyon örülök, hogy itt a Lencsési Könyvtárban kezdett el dolgozni, és immár a hatodik alkalommal lehetünk itt a kiállítás-megnyitón – fogalmazott a vezető-helyettes.

Az ünnepi megnyitón Guba Tünde Bettina zongoraművész adott elő két zongoradarabot a közönségnek. Ezt követően Gubáné Pataki Mária, a foglalkozások vezetője beszélt az elmúlt időszakról, majd valamennyi alkotót bemutatta. Mint mondta, három évvel ezelőtt mindössze 6 fővel indult a foglalkozás, mostanra 24 látogatója van. Véleménye szerint a program sikerét a dicséretek jelentik.

Lukoviczki Anna (b); Gubáné Pataki Máris (k); Guba Tünde Bettina (j)

– Mindenki azt gondolja magáról, amikor leül, hogy nem tud festeni. De, tud! Elég annyit mondani, hogy tud. És ez úgy alakul, hogy nem a rosszat kell keresni, hanem minden egyes alkotásban van jó, és azt kell dicsérni – monda el a foglalkozásvezető.

A szervezők hangsúlyozták, hogy a kiállítás nem jöhetett volna létre dr. Ferenczi Attila mentorálása nélkül. A festmények egy hónapig tekinthetők meg a Lencsési könyvtárban.

További programok »

FEL