Megnyitott az igazi jégpálya Békéscsabán!

2017. november 16. 16:58 | Horváth Szabolcs

Hatvan évvel ezelőtt volt utoljára jégpálya Békéscsabán, de tavaly megvalósult ismét sok gyerek álma. A szezon szerdán indult a megyeszékhely igazi jégpályáján. Még csütörtökön is ingyen várja a téli sport, a korcsolya vagy éppen a jéghoki szerelmeseit a Csabai Rendezvénypajta.

Szerda délután stábunk találkozott olyan szülővel, aki a fiával a határon túlról érkezett Békéscsabára. Elmondása szerint jó minőségű a pálya, és ez van a legközelebb Nagyszalontához. Mint kiderült, a családban apáról fiúra száll a téli sport szeretete. Az édesanya elárulta, a nagyobb gyermekük évek óta hódol a jégkorongnak. Most már a kisebbet is heti háromszor hozza edzésre.

- A fiúk apukájának mindig ez volt a nagy kedvence. Világéletében arról álmodozott, hogy egyszer majd hoki játékos lesz. Nagyon örülök neki, hogy itt Csabán volt olyan ember, aki szívügyeként kezelte ezt a kérdést és csinált egy ilyen nagyon profi jégpályát - meséli Kozma Ramóna.

A jégpálya ötlete még tavaly pattant ki az egyik helyi vállalkozó fejéből, aki hamar meg is valósította az elképzelést.

A Csabai Farkasok jégkorongcsapata még csak pár hónapja alakult. A klub jelenlegi edzőjének korábban volt saját amatőr csapata és tavaly érkezett a felajánlás a pálya tulajdonosától, hogy alakítsanak egyesületet az ő támogatásával. A kezdeményezés mellé a szövetség is odaállt.

- A jégkorong szövetségnek ez a fő célkitűzése, hogy minden megyeszékhelynek legyen egy teljes értékű saját csapata. Mi is pár éven belül azt szeretnénk, hogy legyen egy felnőtt csapat az országos bajnokságban. Az, hogy melyik csoportban, a másod- vagy a harmadosztályban az mindegy, de valahol el kell kezdenünk. Ott majd a saját nevelésű játékosainkat is tudjuk versenyeztetni, tehát tapasztalatot is szerezhetnek majd - nyilatkozta Kiss Roland, a Csabai Farkasok sportigazgatója, edzője.

A klub folyamatosan várja a jelentkezőket, a jégpálya kapui – ahol lesz folyamatosan jégdiszkó, a házasságot tervezők pedig akár a pályán is kimondhatják a boldogító igent az úgynevezett jégesküvőn - pedig március végéig állnak nyitva a téli sport szerelmesei előtt.

 

 

 

További programok »

FEL