Megnyitott a világ legnagyobb hólabirintusa

2019. január 2. 11:16 | behir

Immár negyedik éve építették meg a világ legnagyobb hólabirintusát a lengyelországi Zakopanében, a Magas-Tátrában. A Snowlandia Zakopane elszánt munkatársai idén is heteken át dolgoztak az egyedülálló látványosságon, és bár a szokatlanul enyhe hőmérséklet és ezáltal az olvadó hó nehezítette a feladatukat, december 30-án megnyitották a látogatók előtt a labirintus kapuit.

A labirintus az előző évben 2500 négyzetméteren terült el. A mostani struktúra méreteiről egyelőre nem állnak rendelkezésre pontos adatok, de a tendencia szerint évről évre bővítették a járatok számát, amennyiben azt az időjárás is engedte. A világrekorder hólabirintus várhatóan márciusig tart majd nyitva, de persze ez attól is függ, meddig tart majd a tél.

 

Kép: Facebook / Snowlandia

 

Zakopane Budapestről Szlovákián át megközelítőleg öt órányi autóútra található, így aki még nem tervezett be kirándulást a hideg hónapokra, érdemes fontolóra venni egy látogatást a lengyel barátainkhoz. Az izgalmas attrakcióba a belépő mindössze 18 zloty, átszámítva valamivel több mint 1000 forint, de gyerekek és a nyugdíjasok még ennél is olcsóbban  sétálhatnak végig a kétméteres hófalak között.

A hólabirintus mellett a Snowlandia számos más látványossággal is várja a vendégeket. Van itt többek közt mini állatkert és egy szintén hóból felépített kastély is, de természetesen síelni is lehet.

 

Forrás: Sokszínű Vidék

További programok »

Programajánló

Különleges ijászverseny a Gyulai Várnál

"Ki lesz a Gyulai Vár bajnoka? " címmel egyedülálló íjászversenyt szervez a Kerecsényi László Íjász Egyesület július 11-én. A csapatversenyben a gyulai vár fokáról kell célba találniuk az íjászoknak
2020. július 8. 00:00
FEL