Megnyílt a Padlásterápia 3. tárlata a Lencsési könyvtárban

2020. július 4. 07:28 | Such Tamás

A Padlásterápia 3. alkotásaiból és a karantén ideje alatt született képekből nyílt kiállítás péntek délután, a Békéscsabai Lencsési Lakótelep Fiókkönyvtárában.

A Padlásterápia sorozat tavaly nyáron bontott vitorlát, a békéscsabai G. Pataki Mária festőnő irányításával, a lakótelepi könyvtárban.

A minden kedden/pénteken 15 órakor kezdődő terapetikus kurzusra kezdetben néhányan, majd alkalomról-alkalomra, folyamatosan duplázódott a létszám, és manapság több mint kéttucatnyian fognak ecsetet.

 

Padlásterápia a Lencsési könyvtárban

Virók Anna (b), G. Pataki Mária és Zsidov Magdolna

 

„Padlásterápia – mondta nyitóbeszédében Zsidov Magdolna újságíró –; bontsuk ketté a szót. Padlás: megyünk valahova felfelé, lépcsőfokokonként; terápia: valamit kihozni az emberből, valamit pótolni, valamihez segítséget nyújtani.”

Hozzátette: nincs olyan ember, akinek ne hiányozna valami az életéből, amit ne szeretne valamivel pótolni egy olyan aktív tevékenységgel, amiben megtalálja önmagát, és készséget érez arra, hogy ezt érdemes művelni – s abban a pillanatban már nem magányos.

 

Padlásterápia a Lencsési könyvtárban - Beraczkáné Veronika

Veronika, magának milyen jól a festészet

 

Az alkotások zöme az intézmény nagyobb termében ragyog, a különteremben azonban Beraczkáné Veronikának első önálló tárlata nyílt meg. Mindehhez G. Pataki Mária hozzáfűzte, „Veronika volt az, aki az első alkalmakkor nem akart festeni; majd csak belelendült… és az első képeit meglátva azzal bíztattam, hogy érik az első kiállítása!”. (Egyébiránt Veronika fia, Beraczka Pisti a nagysikerű Stefi és Zsizsi formáció egyik oszloposa volt.)

 

Galéria

 

A rendezvényen közreműködött Virók Anna muzsikus; a Padlásterápia főtámogatója: dr. Ferenczi Attila önkormányzati képviselő.

 

További programok »

FEL