Megkezdődött a választási irodák felkészítése

2021. október 1. 17:29 | behir.hu

A Nemzeti Választási Iroda megkezdte a területi, valamint országos egyéni választókerületi választási irodák munkatársainak felkészítését a 2022-es országgyűlési választásokra.

Az öt helyszínen zajló országos képzések tematikája a választási szabályozás főbb változásaiból adódó feladatokon túl kiterjed a választások szervezési és logisztikai feladatainak egyeztetésére, valamint olyan a lebonyolítás szempontjából fontos témakörökre, mint a szavazókörök kialakítása, a választói névjegyzékek, a jelöltállítás, a választási bizottságok feladatai, a választási kampány, vagy az informatikai felkészülés – közölte a Nemzeti Választási Iroda.

Mint írják, a rendezvényeken október végéig összesen több, mint 500 közigazgatási szakember vesz részt az ország 20 területi, valamint 97 országgyűlési egyéni választókerületi irodája részéről.

A képzések októbertől a helyi választási irodák, valamint a szavazatszámláló bizottságok tagjainak továbbképzésével folytatódnak.

További programok »

Itthon

Takács Árpád koordinálja a Békés megyei gázkitermeléssel összefüggő feladatokat

A kormány nemzetgazdasági szempontból kiemelt jelentőségű üggyé, valamint kiemelten közérdekű beruházássá nyilvánította a Békés megyei Nyékpuszta nem hagyományos földgázmező további kutatását, fejlesztését célzó Corvinus projektet. Orbán Viktor miniszterelnök a beruházással összefüggő kiemelt jelentőségű ügyekben a koordinációs feladatok ellátására Takács Árpád Békés megyei főispánt jelölte ki.
2022. augusztus 12. 19:39
FEL