Megkezdik a pedagógusok és a kismamák oltását Orosházán

2021. március 31. 13:14 | behir.hu

Az orosházi Dr. László Elek Kórház és Rendelőintézetben húsvétkor is folytatódik az oltási program. Március 30-a és április 5-e (szerda-hétfő) között kétféle oltóanyaggal, három helyszínen végzik a kórház dolgozói a lakosság oltását. Emellett a mobil oltócsoportok is újra munkába állnak.

Március 31-től április 3-ig (csütörtök-szombat) az orosz Sputnik V oltóanyagot a kórház udvarán, a korábbi gyermek ambulancián vehetik fel a korábban kiértesített személyek. Akinek ezekre a napokra van időpontja, a Kórház utcai főkapuhoz, a portához menjen, elkerülve a szűrőpontot. Az áteresztő pont után a fedett átjáró előtt balra kell fordulni, az út túloldalán található épületben vannak az oltópontok, itt történik a regisztráció is. Várakozni az épület mögött felállított fűtött katonai sátorban lehet. A tájékozódást útbaigazító táblákkal segítjük.

Április 1-jén, csütörtökön megkezdjük a pedagógusok oltását a Pfizer/BioNTech által gyártott COVID 19 mRNS vakcinával. A szakrendelő Könd utcai bejárata mellett, a Védőnői Szolgálat bejáratánál kialakított két oltópontra, emellett a szakrendelő földszintjén, a nőgyógyászati rendelőkben kialakított két oltópontra várjuk a korábban értesítést kapó személyeket. Utóbbira a szakrendelő Könd utcai bejáratán keresztül juthatnak be. A tájékozódást itt is útbaigazító táblákkal segítjük.

Ismét útra kelnek a kórház orvosaiból, szakdolgozóiból és adminisztrátoraiból alakult mobil oltócsapatok. Március 31-én, szerdán a mezőkovácsházi és szarvasi, míg április 1-jén, csütörtökön az orosházi szociális otthonok lakóinak és dolgozóinak adják be a Pfizer vakcinát.

Április 4-én és 5-én (vasárnap-hétfő) a háziorvosok által kiválasztott, korábban már regisztrált idősek személyek és az értesítést kapó várandósok és szoptatós kismamák kapják a Pfizer/BioNTech által gyártott COVID 19 mRNS vakcinát a szakrendelő Könd utcai bejárata mellett, a Védőnői Szolgálat bejáratánál kialakított két oltóponton.


Kérik az oltásra érkezőket az alábbiak betartására.

  • Kizárólag az értesítőben megadott időpontra érkezzenek, hamarabb senkit nem tudunk beengedni.
  • A gépjárművel korábban érkezőket kérjük, az autóban várakozzanak.
  • Aki gyalog vagy tömegközlekedéssel érkezik, annak az oltóhelyek előtt felállított fűtött, székekkel rendelkező sátorban is lehetősége van várakozni.
  • A mozgásában korlátozott személyt maximum egy hozzátartozó kísérheti az oltóhelyen.
  • Az oltás előtt a regisztráción kell jelentkezni. Kérjük, a beleegyező nyilatkozatot kitöltve(!) hozzák magukkal, emellett legyen előkészítve a személyazonosító igazolvány
  • A második oltásra érkezők hozzák magukkal az első oltásnál kapott kártyát.
  • Javasoljuk, hogy az oltás előtt egyenek, igyanak, vegyék be gyógyszereiket
  • Kérjük, olyan öltözetben érkezzenek, amiben könnyen szabaddá tudják tenni karjukat
  • Kollégáink és a katonák folyamatosan segítenek a helyszínen, felmerülő kérdéseikkel forduljanak hozzájuk bizalommal.
  • Várakozás közben kötelező az orrot és szájat eltakaró maszk viselése, egymás egészségének megóvása érdekében kérjük, tartsák egymástól a megfelelő távolságot.


A járványügyi védelmi intézkedések betartása az oltást megkapók számára a továbbiakban is fontos, hiszen a védettség kialakulásához idő szükséges!

További programok »

Itthon

Beporzók napját is tartottak a Ligeti vásár és Ökobörzén

A megszokottól eltérően a hónap első szombatján tartották meg a a Ligeti Vásár és Ökobörzét a Körösök Völgye Látogatóközpontban. A kistermelők és kézművesek portékái mellett a helyi lakosok garázsvásárán is lehetett válogatni. A gyermekeket a méhecskék tevékenységének fontosságát hangsúlyozó kézműves foglalkozásokkal várták.
16:11
FEL