Megjelent a Napenergia Plusz Program pályázati felhívása

2023. december 5. 14:47 | behir.hu

A támogatás a pályázó magánszemély állandó lakóhelyéül szolgáló családi ház vagy a sorház, ikerház, legfeljebb hat lakásos társasház épületrész esetében végrehajtott beruházáshoz vehető igénybe.

– Az Energiaügyi Minisztérium a 75 milliárd forintos keretösszegű Napenergia Plusz Programban januártól napelem és tároló együttes létesítésében támogatja a bruttó elszámolásba kerülő háztartásokat. A folyamat a kivitelezők előregisztrációjával december 4-től megindult, a lakossági pályázók 2024 januárjának közepétől jelentkezhetnek majd – közölte Lantos Csaba energiaügyi miniszter a tárca közösségi oldalán megosztott videójában.

 

Ahogyan arról portálunkon is beszámoltunk, a programot mintegy 20 ezer háztartás veheti igénybe, mivel kötelező lesz együtt telepíteni a napelemet és a tárolót az önellátás támogatása érdekében. 

A regisztrációs kérelem elektronikus úton nyújtható be. A Napenergia Plusz Program a családok költségeinek kérharmadát fedezi legfeljebb 5 millió forint értékben.

Forrás: FB/Energiaügyi Minisztérium

További programok »

Gazdaság

Harmadjára is REL EXPO, ezúttal Jakabszálláson

Hamarosan újra megnyitja kapuit a Rövid Élelmiszer-ellátási Lánc Expo és Konferencia a Kislépték Egyesület főszervezésében, valamint a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara és a Magyar Nemzeti Vidéki Hálózat társszervezésében. Ebben az évben Jakabszállásra várják az érdeklődőket február 29-én, a kiállítás fókusza az ellátási láncokban rejlő együttműködésekre helyeződik.
17:42
FEL